Educație

Condițiile în care pot părinții opta doar pentru școala online. Care sunt documentele necesare?

Ministrul Educației a explicat care sunt condițiile în care elevii pot face școala exclusiv online, pe baza unei adeverințe din partea medicului de familie.

Condițiile în care pot opta părinții doar pentru școala online. Care sunt documentele necesare? Condițiile în care pot opta părinții doar pentru școala online. Care sunt documentele necesare?

 

 


Monica Anisie, ministrul Educației, a explicat pentru Digi24 care sunt motivele pentru care părinții elevilor pot opta ca acesta să nu participe la cursurile față în față și să rămână la varianta învățământului online.

 


Astfel, copiii care suferă de boli cronice sau au în familie persoane din categorii de risc pot face școală doar online, pentru a evita riscul infectării cu Covid-19.

„Părintele trebuie să evalueze starea de sănătate a membrilor de familie și, dacă părintele consideră că este o situație care ar putea să genereze o boală suplimentară pentru membrii familiei, poate opta pentru învățarea online. Am experimentat deja acest lucru în perioada pregătirii pentru examenele naționale”, a declarat ministrul.


Cazurile se anunță la școală

„E suficient să anunțe școala că are un caz de îmbolnăvire în familie și să prezinte un document în acest sens, pentru că există posibilitatea ca fiecare să aleagă varianta statului acasă, însă Ministerul Sănătății a prevăzut acest lucru, că vor putea desfășura activitățile educaționale în sistem online. Prin urmare, școala trebuie să asigure posibilitatea de a continua învățarea de acasă”, a adăugat aceasta.

Pentru ca părinții să dovedească nevoia de a ține copilul acasă, se va prezenta o adeverință de la medicul de familie care atestă cazul de boală existent în familie. Anisie a spus că nu va fi o problemă, având în vedere că, fiind vorba de boli cronice, majoritatea oamenilor au deja certificate.


Ministrul a explicat că nu este posibil ca părinții să opteze pentru învățarea online, indiferent de contextul epidemiologic:

„Deocamdată, normele permit părinților care au în familie persoane cu un anumit risc de îmbolnăvire să solicite unității de învățământ continuarea învățării de acasă. Fie dacă este copilul bolnav și va fi expus riscului, sau în familie există riscul ca o persoană care ar putea să fie sub riscul accentuării îmbolnăvirii.”


Cei care doresc să își țină copiii acasă, deși nu au în familie persoane din categorii de risc, nu au această opțiune, conform normelor existente în prezent.

CITEȘTE ȘI:

Selly vrea „o școală ca afară”. Artistul a trimis o scrisoare către Ludovic Orban și Ministerul Educației cu propuneri pentru sistemul de învățământ
 

 

Primul cluster în domeniul educației din România va fi înființat la Cluj

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter