Educație

Redeschiderea școlilor ar aduce un al doilea val de COVID-19! Ce spun cercetătorii?

Cercetătorii britanici sunt de părere că există riscul apariției unui al doilea val de covid-19, mult mai grav decât primul, dacă școlile se vor redeschide fără o strategie bine pusă la punct.

Redeschiderea școlilor ar aduce un al doilea val de COVID-19! Ce spun cercetătorii? Redeschiderea școlilor ar aduce un al doilea val de COVID-19! Ce spun cercetătorii?

 

 


Marea Britanie se așteaptă ca acest val nou să își facă apariția în iarnă și să fie de două ori mai mare decât primul, dacă se vor redeschide școlile fără un sistem eficient de testare și identificare a persoanelor infectate.

Cercetătorii au elaborat un grafic a impactului pe care l-ar putea avea asupra răspândirii virusului redeschiderea școlilor, cu program normal sau redus, pentru a permite revenirea la lucru a părinților.


Lipsa unei strategii va aduce un nou val

„Totuși, prevedem că, dacă nu se atinge un nivel suficient de extins de testare-identificare-izolare, redeschiderea școlilor, combinată cu redeschidere aferentă a societății, în toate scenariile, ar putea induce un al doilea val de COVID-19”, se arată în studiu.

Aceștia spun că un al doilea val poate fi prevenit dacă vor fi descoperiți și testați 75% dintre cei cu simptome și sunt identificate 68% dintre persoanele care au avut contact cu aceștia sau dacă sunt depistați 87% dintre cei cu simptome și testați 40% dintre cei cu care au avut contact persoanele infectate.


Redeschiderea completă a școlilor în septembrie 2020, fără o strategie eficientă de testare-identificare-izolare ar duce la un al doilea val de infecții cu punctul culminant în decembrie 2020 și de 2-2,3 ori mai mare decât primul val.

Citește și:


Noul an școlar bate la ușă. Tabletele promise elevilor întârzie să apară

 

Boc: „Scenariul de bază, cât mai mulți elevi la școală”. Primarul va cere DEMISIA directorilor nepregătiți

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter