Educație

A început admiterea la liceu! 789 de clase de liceu în județul Cluj

Joi a început perioada în care elevii completează opțiunile în fișele de înscriere pentru admiterea la liceu, conform calendarului stabilit în acest sens de Ministerul Educației.

A început admiterea la liceu! 789 de clase de liceu în județul Cluj A început admiterea la liceu! 789 de clase de liceu în județul Cluj

Etapa are loc în perioada 2-6 iulie, conform ordinului de ministru privind admiterea la liceu, care precizează că „orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită”.

În această fază sunt prevăzute: completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic și completarea fișelor de încriere de către absolvenții clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt județ și depunerea/transmiterea fișelor.


Diversitatea opţiunilor este o marcă a învăţămantului liceal clujean, spune inspectorul școlar general Marinela Marc.

CITEȘTE ȘI:


Află totul despre ADMITEREA LA LICEU în 2020. Locuri la liceele din Cluj.

Pentru anul şcolar 2020-2021, sunt aprobate în județul Cluj 789 de clase de liceu, din care 338 clase la filiera teoretică (profilurile umanist și real), 202 clase la filiera tehnologică (profilurile tehnic, servicii, resurse naturale şi protecţia mediului) și 93 de clase la filiera vocațională (profilurile teologic, sportiv, artistic şi pedagogic).

Din cele 789 de clase de liceu din judeţul Cluj, 106 sunt puse la dispoziţia elevilor care vor opta pentru învăţămantul profesional şi 50 de clase sunt alocate pentru învăţămantul dual.


Datele din fișele de înscriere sunt introduse în baza de date computerizată tot în intervalul 2-6 iulie. Între 3-7 iulie, părinții și candidații pot să verifice corectitudinea datelor din fișa listată de calculator și să corecteze eventualele greșeli.

Elevii sunt repartizați în ordinea opțiunilor lor și a numărului de locuri libere la respectivele instituții de învățământ.


 

 

abonare newsletter