Educație

Peste 300 de elevi din Cluj nu s-au prezentat la examenul de matematică al Evaluării Naționale

Peste 300 de absolvenți de clasa a VIII-a nu s-au prezentat la cea de-a doua probă scrisă a Evaluării Naționale, cea de matematică.

Evaluare Națională Matematică Evaluare Națională Matematică

Miercuri, 17 iunie 2020, 5.248 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Cluj au susținut cea de-a doua probă scrisă  a examenului de Evaluare Națională (sesiunea 2-27 iunie 2020), iar joi, 18 iunie 2020, 638 de elevi din județul Cluj vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă, 87 de elevi la limba germană și 551 de elevi la limba maghiară.

CITEȘTE ȘI:


Absolvenții de gimnaziu au scăpat de cea mai grea probă a Evaluării Naționale

În județul Cluj, la proba scrisă la matematică au fost prezenți 4.911 candidați, iar 337 de elevi nu s-au prezentat la examen. Nu s-au înregistrat situații în care elevii să fi avut temperatura peste 37,5 grade și nici situații în care proba scrisă la disciplina matematică să fie desfășurată cu subiecte de rezervă. De asemenea, nu au fost înregistrate situații de elevi eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

„A fost încă o zi de activitate intensă și emoții pentru toți, atât pentru elevi și părinți, cât și pentru directorii și profesorii comisiilor din cele 115 centre de examen, din județul Cluj.  Având în vedere condițiile meteo din ultimele 24 de ore, cu sprijinul autorităților publice locale, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență am reușit să intervenim  la timp, pentru a remedia  toate problemele legate de starea drumurilor și alimentarea cu energie electrică, așa încât toți elevii care s-au prezentat astăzi la proba scrisă la disciplina matematică au ajuns fără probleme în toate centrele de examen”, a declarat doamnainspector școlar general, Marinela Marc.


CITEȘTE ȘI:

Evaluarea Națională 2020. Vezi subiectele pe care le-au primit absolvenții claselor a VIII-a la MATEMATICĂ

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter