Monitorul Cartierelor

Veste bună pentru părinți! Din toamnă o nouă creșă va fi deschisă pentru copiii din Cluj-Napoca

Lucrările la creșa de pe strada Grigore Alexandrescu sunt aproape finalizate, iar din toamnă, 90 de copiii vor fi primiți acolo.

O nouă creșă pe strada Grigore Alexandrescu din Cluj-Napoca O nouă creșă pe strada Grigore Alexandrescu din Cluj-Napoca

Lucrările la creșa de pe strada Grigore Alexandrescu nr. 47A sunt efectuate în proporție de 75%.

Termenul contractual de finalizare a lucrărilor este 30 Septembrie 2020, dar Emil Boc susține că firma se va mobiliza să termine mai repede, așa că lucrările ar trebui să fie finalizate în data de 31 august.

În luna septembrie se va face recepția lucrării și se vor obține avizele de funcționare, inclusiv avizul ISU.


Apoi, în prima jumătate a lunii octombrie creșa va fi dotată cu mobilier, iar începând din data de 15 octombrie, copiii vor fi primiți la creșă.

Creșa va avea un regim de înălțime parter, etaj plus un etaj retras. Noua creșă va fi structurată astfel: spațiu de acces (hol, scară), cabinet medical, 6 grupe a câte 15 copii fiecare, dormitoare, camere de joacă, grup sanitar, birouri, vestiare, oficiu personal, sală de ședințe, spațiu de joacă în aer liber.


După creșa de un milion de euro din Grigorescu, Primăria plătește 2,7 milioane de euro pe o creșă în Mănăștur

Potrivit referatului de aprobare, obiectivul de investiţii „Construire creşă de cartier strada Grigore Alexandrescu” este cuprins la finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală conform listei obiectivelor de investiţii aprobate pentru judeţul Cluj în perioada 2017-2020 de Ministerul Dezvoltării Regionale.

Creșa va avea 6 grupe de copii cu 90 de locuri, sub denumirea Creșa Cenușăreasa, structura 2.


Prea puține locuri în creșe

Numărul de locuri din creșe e total insuficient față de cereri. Primăria Cluj-Napoca are doar câteva sute de astfel de spații pentru care, anul, „se bat” mii de părinți și copii.

„Din nefericire, un lucru este adevărat: numărul de creșe este insuficient, chiar dacă am construit foarte multe creșe în ultimul an. Dată fiind populația Clujului, în creștere, nu facem față la aceste provocări și de aceea noi, în fiecare an, din buget, alocăm milioane de euro pentru construcția de creșe", spunea primarul Emil Boc la o emisiune la radio.


Peste 1.200 de locuri în creșele din municipiu

„În acest moment există 1.232 de locuri în creșe, toate creșele au fost reabilitate și modernizate. În luna februarie 2021 vor fi finalizate alte 90 de locuri în creșă. De asemenea, de săptămâna viitoare, dacă se va aproba și la nivel național , suntem pregătiți sa deschidem creșele în maxim 3 zile de la reglementarea de la nivel național”, a spus Emil Boc.


 CITEȘTE ȘI:


180 de locuri noi în creșele din Cluj, până în februarie 2021

 

CITEȘTE ȘI:

Sute de copii nu au prins locuri în creșele din Cluj-Napoca. Boc aruncă pisica în curtea Parlamentului: „Nu au făcut nimic!”

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter