Educație

Elevii au revenit în școli pentru a se pregăti de examen. Câți s-au prezentat la ore în Cluj-Napoca

Elevii au început pregătirea pentru examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională.

BACALAUREAT 2020. Elevii au revenit în școli pentru a se pregăti de examen. Câți s-au prezentat ore în Cluj-Napoca BACALAUREAT 2020. Elevii au revenit în școli pentru a se pregăti de examen. Câți s-au prezentat ore în Cluj-Napoca

Elevii din întreaga țară se vor pregăti de astăzi și până pe 12 iunie pentru examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională în școlile din Cluj-Napoca.

„Conducerile unităţilor de învăţământ  preuniversitar din județul Cluj, cu sprijinul direct al autorităților publice locale, al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Cluj și sub directa coordonare a Instituției Prefectului Județului Cluj au desfășurat ample activități de pregătire a infrastructurii educaționale, astfel încât, în perioada 2-12 iunie 2020, cursurile de pregătire şi consiliere a elevilor pentru susținerea examenelor naţionale să se desfășoare în condiții optime și de maximă siguranță, în toate unitățile școlare clujene, cu respectarea  strictă a normelor igienico-sanitare, derivate din legislația medicală și școlară, în vigoare", a transmis Inspectoratul Școlar Județean Cluj.


50% din totalul elevilor s-au prezentenat la pregătire pentru Bacalaureat 2020 și Evaluarea Națională

În prima zi de pregătire a examenelor au participat 3.065 de elevi de clasa a VIII-a ( 54%) și 2.066 de elevi din clasele a XII-a ( 49%), din totalul populației școlare a acestei generații de absolvenți, conform informațiilor transmise de ISJ.

Accesul în unităţile de învăţământ se realizează, în continuare, după efectuarea triajului epidemiologic, măsurarea temperaturii de către personalul medical și dezinfectarea specifică la intrarea în incinta unității școlare (covoraşe dezinfectante, dispensere cu dezinfectant pentru mâini).


Citește și:

Când vor avea loc sesiunile speciale de BAC și Evaluare Națională?

 


Află totul despre ADMITEREA LA LICEU în 2020. Locuri la liceele din Cluj.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter