Educație

Elevii clujeni se pot pregăti emoțional și mental pentru examene cu ajutorul unui terapeut

Un terapeut clujean, observând caruselul emoțional prin care trec elevii din ani terminali în această perioadă, a decis să își ofere serviciile pentru a-I ajuta să se pregătească emoțional și mental pentru examene.

Elevii clujeni se pot pregăti emoțional și mental pentru examene cu ajutorul unui terapeut Elevii clujeni se pot pregăti emoțional și mental pentru examene cu ajutorul unui terapeut

În fiecare luni și miercuri, de la ora 18.00, terapeutul Cristina Varo organizează, în mod gratuit, pe pagina ei de Facebook, sesiuni online de pregătire emoțională.

Ideea a pornit de la faptul că, în ultimii 8 ani, terapeutul a lucrat cu tineri care se pregăteau să dea examene și simțeau o presiune emoțională prea mare.


În calitate de coach, Cristina Varo, vrea să-i ajute acum pe tineri, după ce a observat că tot mai mulți clienți, cu care lucrează în această perioadă online, resimt anxietate, stres și agitație din cauza izolării și a situației actuale incerte.

„Toți resimțim în perioada aceasta stres, anxietate din cauza incertitudinii, a izolării și a situației actuale. Tocmai de aceea aș vrea să-i ajut pe cei care, pe lângă stresul pe care-l avem toți, au unul în plus: examenul de bacalaureat care se apropie. Așadar, începând de săptămâna viitoare, organizez săptămânal sesiuni de pregătire mentală și emoțională pentru bac. Da, chiar e nevoie de așa ceva. În ultimii 8 ani, am pregătit mai mulți tineri pentru bac. A fost uluitor cum “s-au deschis” și s-au mobilizat, s-au motivat și apoi s-au prezentat pregătiți din punct de vedere emoțional și psihic la examen. Adevărul e că bacul nu e doar despre cât ai învățat, ci și despre CUM faci față emoțiilor, presiunii, stresului într-un moment așa de important. Iar acum, când toți avem griji și temeri, stresul tinerilor e, probabil, chiar mai mare decât anii trecuți. Ce propun? Întâlniri săptămânale pe Facebook în care încerc să-i ajut pe tineri cu idei practice și ușor de aplicat în timpul scurt rămas până la examen. În plus, le răspund la întrebări în calitate de terapeut. Știu din experiență cât de mult ajută astfel de sesiuni de conectare. Dacă aveți în listă tineri care se pregătesc pentru examenul de bacalaureat, dați-le de veste cu un tag în comentarii sau cu un share.


Cristina Varo este psiho-terapeut, coach și trainer în relații interumane și de ani de zile îi ajută pe oameni să se înțeleagă mai bine pe ei înșiși, dar și pe cei din jurul lor.

CITEȘTE ȘI:


Elevă din Cluj, revoltată pe situația educației în timpul pandemiei: „Incompetența și ignoranța autorităților mă sperie”

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter