Educație

Licitație de peste 6,7 mil. lei pentru modernizarea unei grădinițe din Iris

Primăria Cluj-Napoca a scos la licitație proiectul de modernizare și extindere a Grădiniței „Floare de Iris” de pe strada Oașului.

Licitație de peste 6,7 mil. lei pentru modernizarea unei grădinițe din Iris Licitație de peste 6,7 mil. lei pentru modernizarea unei grădinițe din Iris

Valoarea proiectului se ridică la 6.730.073 lei, bani proveniți din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Criteriul de atribuire a lucrării îl constituie preșul cel mai mic, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 18 mai 2020.

Conform caietului de sarcini, proiectul prevede demolarea corpului C1 al clădirii existente și extinderea corpului C2 (cu regim de înălțime demisol + parter + 1 etaj) atât pe verticală, cât și pe orizontală, de la o suprafață construită de 481 metri pătrați, la de 663 mp. De asemenea, suprafața desfășurată se va dubla, de la 1.040 mp la 2.400 mp. Pentru asigurarea confortului termic, se va realiza termoizolarea integrală a clădirii.


„Calitatea procesului educațional reprezintă cea mai sigură investiție pentru viitorul copiilor noștri. Educația timpurie și cea incluzivă și asigurarea unui proces educațional de calitate reprezintă o prioritate pentru municipalitatea clujeană", au transmis reprezentanții locali .

Lucrările de modernizare a grădiniței vor asigura creșterea accesului, calității și a atractivității educației prin dotarea cu echipamente didactice, echipamente IT, modernizarea facilităților și creșterea de facilități special pentru persoanele cu dizabilități. Mai mult, în urma extinderii clădirii, capacitatea grădiniței va crește la 400 de locuri.


180 de locuri noi în creșele din Cluj, până în februarie 2021

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că încă 180 de locuri în creșe vor fi gata până în luna februarie a anului viitor, la nivelul municipiului Cluj-Napoca. Dintre acestea, 90 de locuri vor fi date în folosință la creșa de pe strada Grigore Alexandrescu și alte 90 la creșa de pe strada Meziad, ambele din cartierul Mănăștur.

„Din 2012 au crescut numărul de locuri în creșe în fiecare an și vreau să știți că în februarie 2021, în comparație cu februarie 2020, vom avea încă 180 de locuri în creșe noi, terminate. Anul acesta se termină 90 de locuri, iar până în februarie 2021, încă 90 vor fi gata, la creșa de pe Grigore Alexandrescu și la creșa de pe Meziad. Așadar, la sfârșitul lui februarie 2021 vom avea încă 180 de locuri în plus față de cele existente în momentul de față”, a declarat Emil Boc.


CITEȘTE ȘI

Iohannis: „Școlile și grădinițele nu se vor mai deschide în acest an școlar”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter