Educație

A început înscrierea la grădiniță. Ce acte sunt necesare

În perioada 4 – 20 mai are loc reînscrierea copiilor la grădiniță, iar în perioada 23 mai - 17 iunie, respectiv 27 iunie - 29 iulie se desfășoară înscrierea nou-veniților. La înscrierea copiilor la grădiniță, părinții trebuie să prezinte câteva acte.

A început înscrierea la grădiniță. Ce acte sunt necesare A început înscrierea la grădiniță. Ce acte sunt necesare

Înainte să meargă la grădiniță pentru înscrierea copiilor, părinții trebuie să aibă următoarele acte: cerere de înscriere; adeverinţe cu veniturile părinţilor sau alte acte doveditoare ale veniturilor familiale (pentru grădiniţele cu program prelungit şi săptămânal); certificatul de naştere al copilului sau copie certificată; fişă medicală; avizul epidemiologic.

Încrierea în grădiniţele de stat se face fără preceperea unei taxe de înscriere. Transferarea unui copil de la o grădiniţă la alta poate fi făcută la cererea părinţilor, în baza avizelor celor două unităţi şi în limita locurilor planificate. În ceea ce priveşte scoaterea unui copil din evidenţa unei grădiniţe, acest lucru se poate face în caz de boală infecţioasă cronică (cu avizul medicului) sau în cazul în care copilul lipseşte fără motivare timp de două săptămâni la rând.


Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj asigură părinții că niciun copil nu va rămâne fără loc la grădiniță. “Nu ne facem probleme cu privire la depășirea numărului locurilor de numărul înscrișilor, întrucât experiența ultimilor ani a arătat că în județul Cluj există infrastructura necesară pentru a fi cuprinși toți preșcolarii în grupele de grădiniță”, a declarat Andreea Coroian Goldiș, purtătorul de cuvânt al ISJ Cluj.

Orarul reînscrierilor şi al înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există), şi pe site-ul inspectoratelor şcolare.


Ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscrieri, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 3 ani). Pot fi înscrişi în grupa mică şi copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 3 ani.

abonare newsletter