Educație

BAC 2014: Au fost publicate modelele de subiecte

Liceenii clujeni pot afla care sunt modelele de subiecte pentru examenul de Bacalaureat din această vară accesând site-ul Ministerului Educaţiei. Înainte de a avea loc BAC-ul, elevii vor avea simulări.

Cu toate că mai sunt câteva luni până va avea loc examenul de maturitate al elevilor care vor termina în această vară clasa a XII-a, ei trebuie să depună eforturi de pe acum pentru a-l putea trecere.

Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul propriu modelele de examen pentru Bacalaureatul din această vară. Cei care sunt interesaţi să consulte aceste informaţii o pot face atât pentru probele scrise cât şi pentru cele orale.


Înainte de a avea loc BAC-ul, liceeni vor trebui să susţină şi un examen de simulare. O noutate în acest an, o reprezintă faptul că simulări vor fi susţinute şi de către elevii claselor a XI-a. Organizarea simulărilor au un dublu scop: ca elevii să se familiarizeze cu rigorile unui examen de bacalaureat naţional, iar al doilea scop este acela pentru a se vedea care este nivelul lor de cunoştinţe şi la ce materii mai trebuie să insiste cu învăţatul.

Simulările pentru examenul de Bacalaureat vor avea loc în data de 3,4,5 şi 7 martie, iar rezultate vor fi afişate în data de 14 a aceleaşi luni – asta conform datelor furnizate de către reprezentanţii Ministerului Educaţiei.


De menţionat este faptul că notele nu vor fi trecute în catalog. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii cu elevii, dezbatei la nivelul clasei şi şedinţe cu părinţii.

Simulări vor fi susţinute şi de către elevii claselor a VIII-a. Ele vor avea loc luna viitoare. De simulări nu au scăpat nici elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. Aceste teste au fost introduse tot din acest an şcolar şi se vor face la nivel naţional, cu subiecte unice. În ceea ce priveşte rezultatele, legea prevede că ele vor fi trecute în portofoliul educaţional al fiecărui elev. Deocamdată, acest instrument de evaluare continuă a elevilor nu a fost încă elaborat de Ministerul Educaţiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter