Educație

Daniel David a obținut al doilea mandat de rector al Universității Babeș-Bolyai

Profesorul Daniel David a obținut un nou mandat de rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pentru perioada 2024-2029.

Rectorul Daniel David, un nou mandat la conducerea UBB/Foto: Universitatea Babeș-Bolyai Facebook.com Rectorul Daniel David, un nou mandat la conducerea UBB/Foto: Universitatea Babeș-Bolyai Facebook.com

 

 


UBB și-a ales, joi, rectorul pentru mandatul 2024-2029

 


Profesorul Daniel David a fost reconfirmat ca rector al Universității Babeș-Bolyai cu 90,88% din voturile exprimate, numărul lor fiind în creștere față de alegerile organizate în anul 2024. 

„La votul organizat joi, 8 februarie 2024, au participat aproape 80% (79,48%) dintre angajații cu drept de vot ai UBB, numărul celor care s-au exprimat în favoarea programului managerial propus de prof. univ. dr. Daniel David ajungând la 1197, în creștere față de alegerile organizate în anul 2020”, potrivit unei informări publicate de UBB. 


Recent, profesorul Daniel David a susținut o dezbatere pe marginea programului său pentru următorul mandat.

CITEȘTE ȘI: 
Daniel David, „dezbatere” pentru un nou mandat de rector al UBB: „Lumea se schimbă și va trebui să ne schimbăm și noi”

De altfel, Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a fost singurul candidat înscris pentru conducerea instituției clujene pentru următorii 5 ani.


David le-a multumit colegilor pentru susținere. 

„Vă mulțumesc pentru încredere și susținere!


Faptul că am fost singurul candidat la poziția de rector al Universității noastre – lucru neobișnuit pentru UBB și care nu s-a mai întâmplat de mulți ani, UBB fiind o universitate complexă și complicată, având și acum mulți oameni cu valoare academică – și am obținut un scor atât de bun și, mai ales, un număr mai mare de voturi decât la alegerile trecute îmi arată că primul mandat a fost unul de succes, apreciat de comunitatea noastră academică”, a declarat rectorul Daniel David. 

Daniel David este profesor de științe cognitive clinice (psihologie clinică/psihoterapie), membru al Academiei Române (membru corespondent din anul 2022) și al Academia Europaea. De asemenea, este profesor asociat („adjunct professor”) la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York, SUA, fiind, în același timp și președintele Asociației Psihologilor din România.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Daniel David, „dezbatere” pentru un nou mandat de rector al UBB: „Lumea se schimbă și va trebui să ne schimbăm și noi”

Ultimele Stiri
abonare newsletter