Educație

Școlile, suspectate că nu au plătit contribuțiile la sănătate și pensii pentru salarii!!!

Toate școlile vor fi verificare de Ministerul Educației dacă au plătit contribuțiile la sănătate și pensii ale profesorilor.

Toate școlile vor fi verificare de Ministerul Educației dacă au plătit contribuțiile la sănătate și pensii ale profesorilor/ Foto: depositphotos.com Toate școlile vor fi verificare de Ministerul Educației dacă au plătit contribuțiile la sănătate și pensii ale profesorilor/ Foto: depositphotos.com

 

 


Toate școlile vor fi verificate de Ministerul Educației marți, 16 aprilie, dacă au plătit contribuțiile la sănătate și pensii ale profesorilor, spune directorul general al Direcției Economice Mihai Păunică, citat de edupedu.ro

 


Acesta le-a transmis contabililor și secretarilor din școli că speră ca „în conturi disponibilul să fie cât mai aproape de zero” și că trebuie să plătească contribuțiile la sănătate și pensii pentru angajați odată cu salariile, pe data de 14 aprilie.

Directorul General al Direcției Economice le-a mai transmis contabililor și să plătească contribuțiile la sănătate (CASS) și pensii (CAS) pentru angajați odată cu salariile, pe data de 14. De menționat că ziua de salariu obișnuită este data de 14, iar în luna aprilie aceasta este duminica.


„Așa scrie și în Hotărârea de Guvern. Deci nu mai stăm până pe 25 cu plățile la contribuții, facem plățile în data de 14. Dacă suma e mai mare, evident că plătim cât datorăm, dacă e mai mică plătim în limita sumei respective. Și spuneam toate plățile se fac pe data de 14, nu mai stăm cu sentințe cum am avut anul trecut, de fapt nu ne mai permite legea, că în august noi tot plăteam sentințe, deși sumele erau alocate din aprilie, cum a fost în anul precedent. Anul acesta, cine nu face plata, i se retrag sumele. Este lege, depășim 2%, acestea sunt reglementările legale. Haideți să respectăm cu totul și să calculăm corect și să plătim corect și la timp”, a mai transmis directorul din Ministerul Educației în videoconferință.

Totodată, există suspiciuni că anumite școli nu au plătit contribuțiile la sănătate și pensii ale profesorilor. În anul școlar 2022-2023, peste 210.000 de cadre didactice școlare erau în unitățile de învățământ din țară.


Structura efectivelor personalului din învățământul preuniversitar/ Sursa: edu.ro

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

În ce țări locuiesc cei mai educați europeni?

Start înscrieri în învățământul primar. Până când se pot depune cererile?

Ultimele Stiri
abonare newsletter