Educație

Elevii de clasa a XII-a au susținut simularea la proba obligatorie a profilului. Vezi ce subiecte au primit la Matematică și Istorie.

Elevii au susținut simularea la proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie.

Elevii de clasa a XII-a au susținut simularea la proba obligatorie a profilului. Sursa foto: depositphotos.com Elevii de clasa a XII-a au susținut simularea la proba obligatorie a profilului. Sursa foto: depositphotos.com

 

 


Elevii de clasa a XII-a au susținut, marți, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) de la simularea de Bacalaureat 2024. 

 


Subiecte Matematică, date la simularea examenului de BAC 2024. Sursă foto: Edupedu.ro 

 

Cei de la filiera teoretică, profil real (specializările mate-info, științele naturii), filiera vocațională (militar) și cea tehnologică au susțin simularea la Matematică, scrie edupedu.ro.  Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă a fost de 180 de minute și s-a calculat imediat după distribuirea, către candidați, a subiectelor. Structura subiectelor este aceeași ca în anii trecuți – câte trei subiecte cu câte șase probleme/exerciții, fiecare dintre acestea notate cu câte 5 puncte.


La istorie au dat examen elevii de la filiera teoretică, profil umanist, toate specializările, filiera vocaţională – profil artistic, toate specializările – profil sportiv, toate specializările – profil pedagogic, specializările: bibliotecar-documentarist, instructor-animator, instructor pentru activităţi extraşcolare, pedagog şcolar, educator-puericultor – profil teologic, toate specializările.

Subiectul I a avut 7 cerințe, pe baza a două texte suport de I. A. Pop, I. Bolovan, Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova, și un fragment din K. Hitchins, Scurtă istorie a României. Subiectul II a avut tot un text din K. Hitchins, iar elevii au trebuit să rezolve 6 cerințe. La subiectul al III-lea, candidații au avut să elaboreze, în aproximativ două pagini, un eseu despre evoluția politică a României în secolul al XX-lea. 


 

Subiecte Istorie, date la simularea examenului de BAC 2024. Sursă foto: Edupedu.ro 

 


Calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024:

  • 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor

Reamintim că rezultatele de la simulări nu vor fi făcute publice, dar vor fi comunicate prin profesorii elevilor. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Simularea examenului de Bacalaureat continuă marţi cu proba scrisă obligatorie a profilului

Ultimele Stiri
abonare newsletter