Educație

Universitatea Babeș-Bolyai, în clasamentul QS World University Rankings 2024

Potrivit clasamentului universităților la nivel mondial în 2024 (QS World University Rankings), UBB Cluj-Napoca se plasează pe pozițiile 801–850, din peste 1.500 de instituții de învățământ superior la nivel internațional.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca/ Foto: monitorulcj.ro Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca/ Foto: monitorulcj.ro

 

 


Noua ediție a QS World University Rankings include 1.500 de instituții de învățământ superior analizate la nivel mondial și reprezintă singurul clasament de acest gen care pune accentul pe capacitatea de inserție profesională și pe durabilitate.

 


Rezultatele se bazează pe analiza a 17,5 milioane de lucrări academice și pe opiniile de specialitate a peste 240.000 de cadre didactice și angajatori.

În 2024, pentru realizarea rankingului a fost implementată o îmbunătățire metodologică, bazată pe noi indicatori, precum: sustenabilitatea, rezultatele în materie de ocupare a forței de muncă și rețeaua internațională de cercetare, conform QS World University Rankings.


Clasamentul este deschis de Massachusetts Institute of Technology, Universitatea din Cambridge se plasează pe locul 2, iar Universitatea din Oxford ocupă poziția 3.

Printre universitățile românești incluse în top, Universitatea Babeș-Bolyai se situează pe locurile 801–850, Universitatea București locurile 851–900, iar Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca se plasează pe pozițiile 1201-1400, la egalitate cu Politehnica București 1201–1400.


În toamna anului trecut, UBB a fost prezentă din nou, cu trei nominalizări, în clasamentul Shanghai pe domenii academice.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

UBB, în top 1000 universități din lume, în nouă domenii de studiu

UTCN în topul celor bune universități din România

România nu mai este reprezentată de nicio universitate în clasamentul internațional Shanghai. După șase ani, UBB iese din topul 1.000 global

abonare newsletter