Educație

Mesajul unei profesoare din Cluj pentru părinții care vor să cumpere daruri de sărbători cadrelor didactice: „Este umilitor pentru un dascăl să i se dea un cadou!”

O profesoară din Cluj transmite un mesaj ferm părinților care caută să ofere dascălilor cadouri în perioada sărbătorilor.

Elevi în sala de clasă/Foto: pexels.com Elevi în sala de clasă/Foto: pexels.com

 

 


Potrivit mesajului adresat pe un grup pentru părinți, profesoara din Cluj atrage atenția că darurile făcute cadrelor didactice în perioada sărbătorilor nu reprezintă un gest firesc, ci mai degrabă reprezintă o „umilință”, în condițiile în care profesorul este asimilat unui chelner sau unei coafeze. 

 


,,Dragi mămici, 

Vă urmăresc cu interes deoarece toată viața mea am dedicat-o copiilor. Am văzut o postare unde o mamică cerea grupului sugestii pentru un cadou, pentru doamna învățătoare.


Am citit și comentariile. Vreau să vă spun: cadrele didactice își aleg această meserie pentru că le place, nicidecum pentru cadouri. Eu nu cred că un cadru didactic a cerut cuiva un cadou. În primul rând, Codul bunelor maniere spune clar cui se fac cadourile și în ce constă aceste cadouri.

Este umilitor pentru un dascăl să i se dea un cadou, parcă am fi coafeză, manichiurista sau chelnerul.


Pentru mine, ca dascăl, cel mai frumos cadou este să văd că am reușit să fac dintr-un elev un om realizat și să văd că, după zeci de ani, nu m-a uitat, se bucură să-mi prezinte familia, copilașii. Ăsta e cel mai frumos cadou și cel mai valoros.

V-ați întrebat vreodată cum ne simțim noi, ca dascăli, să aparaă părinții cu oale, cratițe, blide, prăjitoare de pâine, cafele, bomboane și.....altele.


Nu, mulțumim, noi știm ce cafea bem, noi știm ce parfum folosim, noi știm ce mâncăm etc.

Am refuzat și mărțișoare, flori și invitații la banchet deoarece am auzit comentarii de genul: «Iar să-i luăm flori!? Ce, să mănânce pe banii nostri?».

În primii mei ani de învățământ, am primit, în particular, drept cadou, două obiecte: un album de artă și o vază de rubin, de la doi elevi excepționali. 

Când le priveam îmi aminteam de ei. Din păcate, vaza s-a spart singură, la mulți ani după moartea elevei într-un accident cumplit. Atât!

Să aveți sărbători fericite alături de familiile voastre și să nu uitați că dascălii nu așteaptă cadouri!”, a scris profesoara pe un grup destinat mămicilor din Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

O treime dintre români preferă să dăruiască de Crăciun produse pentru casă sau o vacanță

S-a terminat cu cadourile pentru profesori? Părinții nu mai pot strânge bani pentru „atenții"

Ultimele Stiri
abonare newsletter