Educație

Aproape 6.000 de elevi din Cluj-Napoca provin din zona metropolitană. Boc: „Plătim abonamentele celor din Florești, Gilău, Baciu și alte zone”

Primăria Cluj-Napoca va plăti abonamentele pentru elevii care vin să învețe în municipiu din alte localități din zona metropolitană.

Primăria Cluj-Napoca va plăti abonamentele pentru elevii care vin să învețe în municipiu din alte localități din zona metropolitană/ Foto: Emil Boc - Facebook Primăria Cluj-Napoca va plăti abonamentele pentru elevii care vin să învețe în municipiu din alte localități din zona metropolitană/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Elevii din Florești, Baciu, Apahida, Gilău și alte localități vor călători gratuit cu mijloacele de transport în comun.

 


Anunțul a fost făcut de primarul Emil Boc, în cadrul unui post de radio local.

Primăria Cluj-Napoca va asigura plata abonamentelor pentru 6.000 de elevi care vin din zona metropolitană.


„Sunt între 5.000 și 6.000 de elevi care vin la Cluj din zona metropolitană la școli (...) Ei vor putea călători gratuit cu autobuzele. Primăria va plăti pentru abonamentele elevilor din Florești, Gilău, Baciu, Apahida și alte zone. De ce facem asta? Pentru a încuraja transportul public în detrimentul mașinii”, a declarat Emil Boc.

Potrivit Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, elevii din comunele Florești, Baciu, Apahida, Gilău, Ciurila, Feleacu, Chinteni, Aiton și Petreștii de Jos, vor beneficia de gratuitate la transportul public local și metropolitan pe tot parcursul anului școlar.


Transport gratuit pentru studenți

Potrivit edilului, și studenții vor călătorii gratuit cu autobuzul. 

„Pot să vă dau o veste în premieră. Primăria Cluj-Napoca va asigura din fondurile bugetului local diferența de 10% pentru abonamentul gratuit al studenților de la Cluj.
Legea Educației spune că 90% din prețul abonamentului se suportă prin universități, restul de 10% urmând să fie plătit fie de studenți, fie de autoritățile locale. Noi am făcut calculele, este un cost pentru noi, dar cu siguranță este o formă de respect a autorității locale, a orașului pentru acești studenți care reprezintă o valoare adăugată, o sursă de prosperitate, de inteligență, de creativitate, de inovare, de locuri de muncă bine plătite și asigură prezentul și viitorul orașului nostru. Aici Primăria va asigura în cadrul nou al legii această susținere de 10%”, a adăugat Emil Boc. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Telefonul unui elev din Cluj a scos fum, iar copiii au fost scoși din clasă. Elevii NU au voie cu telefoane la ore. FOTO

Cluj-Napoca are cu 10.000 de elevi și preșcolari mai mulți decât acum 10 ani. Boc: „Am construit echivalentul a 6 școli. Mai facem două noi”

Ultimele Stiri
abonare newsletter