Educație

Judecătorul Cristi Danileț, mesaj pentru elevi la început de an școlar: „Nu copiați și nu plagiați - nu vrem ca pe baza acestor «merite» să ajungeți miniștri sau judecători la CCR!”

Judecătorul clujean Cristi Danileț i-a îndemnat pe elevi, la început de an școlar, să se facă ascultați de profesori, să nu tolereze violența sub nicio formă și să nu plagieze pentru a accede în funcții publice.

Judecătorul Cristi Danileț, lecție de educație juridică în sala de clasă/Foto: Cristi Danileț Facebook.com Judecătorul Cristi Danileț, lecție de educație juridică în sala de clasă/Foto: Cristi Danileț Facebook.com

 

 


Luni, 11 septembrie, este prima zi de școală pentru elevii și copiii de grădiniță. În anul școlar 2023-2024, la nivel național sunt înscriși aproximativ 2.700.000 de elevi şi preşcolari. 

 


„Nu tolerați sub nicio formă violența”

Magistratul clujean Cristi Danileț i-a îndemnat pe elevi să-și exprime nevoile, să se facă auziți și ascultați de profesori și părinți, dar și să nu admită sub nicio formă violența verbală sau fizică. În mesajul său, Danileț a mai arătat că plagiatul sau copiatul nu reprezintă o modalitate corectă prin care tinerii pot accede în funcții publice. De asemenea, acesta s-a referit și la tema drogurilor sau a armelor în școli. 

„Azi este doar despre elevi și profesori.


Succes elevilor în noul an școlar! Să învățați de la profesorii voștri, să îi respectați și să le spuneți ce doriți. Cereți sa fiți ascultați, iar ei o vor face și vă vor îndruma! Nu tolerați sub nicio formă violența verbală sau fizică, indiferent de la cine ar veni. Utilizați mai puțin telefoanele la școală, nu aduceți arme albe și droguri - stăm cu ochii pe voi, știți deja asta. Nu copiați și nu plagiați - nu vrem ca pe baza acestor „merite” să ajungeți miniștri sau judecători la CCR! 

Judecătorul Cristi Danileț, mesaj pentru elevi/Foto: Cristi Danileț Facebook.com

Succes profesorilor, celor care îndeplinesc una dintre cele mai nobile misiuni sociale: educarea noii generații. Nu trebuie ca elevii să vă iubească, dar fascinați-i cu materia predată lor și discutați-o cu ei! Încurajați părinții să fie aproape de copii! Impuneți-vă autoritatea cu profesionalism și nu vă lăsați batjocorită demnitatea! Fără atitudini revanșarde - elevii nu au nicio vină pentru cum arată învățământul sau țară, dar nu uitați că ei pot fi o soluție în viitorul apropiat! Vom avea societatea pe care dvs o veți pregăti prin elevii de azi. Aici aveți un mai mare rol decât părinții!
Succes tuturor și... să nu ne vedem la Tribunal decât în vizită, ca parte din programul național de #educatiejuridica!”, a notat magistratul clujean Cristi Danileț pe pagina sa de Facebook, în mesajul adresat elevilor 


Klaus Iohannis a anunțat, luni, că pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) se va afla tema consumului de droguri în rândul tinerilor:
„Consumul de droguri în rândul tinerilor este un fenomen alarmant, subiectul va fi inclus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT)”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

De altfel, testarea elevilor antidrog în unitățile de învățământ, proiect anunțat de ministerul Educației, nu a fost concretizată printr-un set de măsuri coerente nici până la începutul noului an școlar 2023-2024. 


Recent, Ministerul Educației a publicat un așa-numit „Plan Național” de combatere a violenței școlare, care este prevăzut în noua lege a Educației. Însă, din nefericire, planul ar trebui aprobat abia la 6 luni după ce începerea anului școlar. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

A început școala. Vezi structura anului școlar în Cluj și când este prima vacanță!

Luni începe școala. Testarea antidrog NU ARE NICIO ȘANSĂ. E PRAF ÎN OCHI!

Violența din școli, stopată printr-un „Plan”

Ultimele Stiri
abonare newsletter