Educație

Elevii clujeni cu deficiențe de vedere, la cățărat, tiroliană și distracție într-un parc de aventură! Tabără inedită de sporturi montane

40 de elevi cu deficiențe de vedere din Cluj-Napoca vor avea ocazia să practice sporturi montane într-o tabără de trei zile la Băișoara.

Elevii cu deficiențe de vedere din Cluj-Napoca, la tiroliană / Foto: Elevii cu deficiențe de vedere din Cluj-Napoca, la tiroliană / Foto:

 


Câteva zeci de elevi ai Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, instituție de învățământ special aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vor participa, în acest weekend, la cea de-a treia ediție a Taberei de escaladă și sporturi montane.


Elevi cu deficiențe de vedere, într-un parc de aventură / Foto: Consiliul Județean Cluj

Tabăra se va desfășura, ca în fiecare an, la Moara de Pădure, în comuna Băișoara.

Derulat între 9 și 11 iunie, evenimentul este organizat de către Asociația Clubul Sportiv Kory Francisc, Organizația de caritate Eco-Phoenix și Serviciul Public Salvamont-Salvaspeo din subordinea Consiliului Județean Cluj.


„Tabăra va găzdui, în acest an, mai bine de 40 de participanți, și va cuprinde, pe parcursul celor trei zile, activități sportive specific montane, precum cățărat, tiroliană și parc de aventură, dar și jocuri, foc de tabără și recitaluri de muzică. Menirea acestor tabere este de a întări încrederea în sine a copiilor din cadrul Liceului Special pentru Deficienți de Vedere și de a le transmite – prin intermediul voluntarilor prezenți – dragostea pentru munte”, a transmis Consiliul Județean Cluj.

Elevi cu deficiențe de vedere, la cățărat / Foto: Consiliul Județean Cluj

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Liceu pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca, dotat cu echipamente ultramoderne. Finanțarea se va face prin PNRR

Parcul de sculptură Arkhai, escapada perfectă lângă Cluj-Napoca. E unic în lume datorită creațiilor din fân. GALERIE FOTO

abonare newsletter