Educație

Perioada de înscriere la bacalaureat s-a prelungit

Ministerul Educaţiei a anunțat că perioada de înscriere a candidaţilor la sesiunea iunie-iulie a examenului naţional de bacalaureat s-a prelungit până la data de 9 iunie.

Sală de clasă goală. Foto Pixabay Sală de clasă goală. Foto Pixabay

 

Potrivit sursei citate, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, situaţia şcolară a elevilor se poate încheia până la data de 9 iunie.


„A fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul ministrului Educaţiei (…) privind structura anului şcolar 2022 – 2023. Astfel, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, situaţia şcolară a elevilor se poate încheia până la data de 9 iunie 2023. În ceea ce priveşte înscrierile la examenul naţional de Bacalaureat 2023, Ministerul Educaţiei a transmis inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti informaţii privind prelungirea perioadei de înscriere a candidaţilor la sesiunea iunie-iulie a examenului naţional de bacalaureat 2023 până la data de 9 iunie”, afirmă Ministerul Educaţiei.

Totodată, Ministerul Educaţiei precizează că modificările nu afectează în niciun fel calendarul de desfăşurare a probelor de evaluare a competenţelor sau a probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2023 sau calendarul de desfăşurare a probelor scrise ale Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Anul școlar s-ar putea prelungi dacă greva continuă! Ministrul Educației: „Calendarul Bacalaureatului rămâne același”

În plină grevă generală, astăzi e prima zi de înscriere la Bacalaureat. Ministerul Educației pasează responsabilitatea directorilor de școli „care pot asigura resursa umană”

Ministerul Educației: Examenul de Bacalaureat nu va fi afectat de criza din învățământ. Greva generală continuă.

abonare newsletter