Educație

Iohannis la deschiderea anului școlar: „Contează mai puțin nota”. Ce a mai zis șeful statului

Președintele Klaus Iohannis s-a aflat, luni, cu ocazia deschiderii noului an școlar, la Colegiul Național „Grigore Moisil” din București, unde a susținut un discurs adresat elevilor, profesorilor și părinților deopotrivă.

sursă foto captură video sursă foto captură video

 

„Evaluările sunt importante atât timp cât ele reflectă corect competențele elevilor și studenților, oferindu-le ocazia de a-și îmbunătăți performanțele. De aceea, trebuie regândit modul în care organizăm toate evaluările, pentru că, în final, contează mai puțin nota și mai mult dezvoltarea copilului în acord cu profilul și interesul acestuia", a transmis șeful statului, care a precizat că dezbaterile cu privire la viitorul educaţiei vor continua până când se va ajunge la o formă legislativă care să-i ajute pe profesori să-şi îndeplinească aspiraţiile.


Iohannis a subliniat şi că viitoarele legi ale educaţiei ar trebui să pună în aplicare în şcolile româneşti schimbările pe care evoluţiile societăţii şi ale ştiinţei ni le-au arătat ca fiind necesare. 

Ce a mai declarat Iohannis:

„Așa cum știți, educația este un domeniu pe care îl consider esențial pentru fiecare dintre noi și pentru țară în ansamblu. De aceea am lansat viziunea strategică România Educată, pe baza căreia Guvernul și-a asumat realizarea unui nou cadru legislativ și investiții majore în creșe, grădinițe, școli, licee și universități.”


„Dragi elevi,

Educația este un drum frumos, pe care vă doresc să îl parcurgeți cu mult curaj și cu încredere. Școala este un spațiu decisiv al formării voastre. Sunt anii în care luați hotărâri esențiale pentru propria viață, în care vă descoperiți și vă cultivați pasiunile, în care înțelegeți rostul valorilor, importanța integrității, a colaborării, a responsabilității. Noi, adulții, vă suntem alături, dar vom avea mereu nevoie de implicarea și de vocea voastră. Vă încurajez să nu alegeți mereu calea cea mai ușoară, dar să încercați să o căutați de fiecare dată pe cea corectă. Să nu vă temeți de competiția justă și să nu deveniți niciodată tributari lucrurilor obținute facil. Să protejați valorile democratice, să credeți în știință și în profesioniști, să reacționați în fața abuzurilor și a dezinformării și să nu permiteți nimănui să calce în picioare încrederea în voi și în capacitatea voastră de a deveni mai buni. Viitoarele legi ale educației ar trebui să pună în aplicare în școlile românești schimbările pe care evoluțiile societății și ale științei ni le-au arătat ca fiind necesare”.

CITEȘTE ȘI:

BREAKING NEWS! România iese pe 8 martie din STAREA DE ALERTĂ. Klaus Iohannis: „Am hotărât să nu mai prelungim starea de alertă”

Deplasările externe ale lui Klaus Iohannis au costat peste 7 milioane de lei în 2021

Emil Boc, al treilea cel mai popular și de încredere politician din România. Edilul l-a depășit pe Klaus Iohannis

Ultimele Stiri
abonare newsletter