monitorulcj.ro Menu

Economie

Creditul Rădăcini de la BCC, desemnat produsul anului în 2011

Creditul „Rădăcini” a fost desemnat produsul anului 2011. Distincția a fost acordată de către revista Piața Financiară și Finmedia în cadrul celei de-a XVI–a ediții a Galei Premiilor Piața Financiară, eveniment cu tradiție care evidențiază anual realizările notabile din sectorul financiar al economiei.

 

Manifestarea a reunit peste 200 de personalitati cu nume sonore ale comunității financiar-bancare, precum și reprezentanți de marcă ai mediului de afaceri. Premiile anuale oferite de publicația Piața Financiară sunt recunoscute de întreaga comunitate instituționala din România, criteriile pentru desemnarea câștigătorilor fiind riguroase.Creditul „Rădăcini” a fost lansat de Banca Comercială Carpatica în luna septembrie acțiunea numărându-se printre obiectivele strategice de susținere a sectorului agricol urmărite de către BCC în anul care s-a încheiat.

„A fost o surpriză extrem de placută să aflăm că, prin intermediul creditului Rădăcini, am obținut acest premiu. Ne bucurăm că eforturile noastre de a oferi soluții cât mai bune au avut răsunet și s-au concretizat în recunoașterea valorii acestui produs considerat ca fiind produsul anului 2011. Acest premiu ne onorează cu atât mai mult cu cât „Rădăcini” este un produs tânăr scos pe piață. Totodată, acest premiu ne determină să ne îmbunătățim tot mai mult calitatea serviciilor pe care le oferim clienților noștri”, a declarat Nicolae Surdu, directorul general al băncii.  Creditul „Rădăcini” este un produs destinat achiziționării de terenuri agricole, precum și reabilitării acestora în vederea exploatării agricole, beneficiarii produsului fiind producătorii agricoli persoane juridice și asimilații lor. Creditul vizează satisfacerea nevoilor fermierilor în condițiile potențialului oferit de zonele agricole. Produsul are atașate o serie de avantaje astfel încât să fie ușor de accesat și rambursat, ținând cont de sezonalitățile specifice agriculturii. Perioada de creditare este extinsă, de maxim 10 ani, un avantaj major al acestui produs fiind perioada de grație de maxim 2 ani pentru plata principalului și maxim 6 luni pentru plata dobânzii. Banca Comercială Carpatica nu solicită aport propriu în cazul în care beneficiarul creditului are în proprietate un teren în suprafață cel puțin egală cu cea a terenului/terenurilor care se dorește a fi achiziționat(e) prin creditul oferit, iar pentru celelalte situații cuantumul aportului propriu este de minim 10% din valoarea fără TVA a terenului/terenurilor ce urmează să fie achiziționat(e).Prin intermediul creditului „Rădăcini”, banca va putea finanța și societățile start-up pentru achiziția terenurilor în suprafață cel puțin egală cu cea a terenurilor aflate în proprietatea lor. Rambursarea creditului se poate face în tranșe, conform unui grafic de rambursare ce poate fi structurat in funcție de nevoile firmei.