Economie

Clujul, pe locul trei în topul angajărilor. În ce domenii se fac cele mai multe angajări?

Piața muncii din România pare să revină încetul cu încetul la normal. Clujul rămâne fruntaș în topul orașelor cu cele mai multe locuri de muncă disponibile. Care sunt cele mai căutate locuri de muncă?

Clujul, pe locul doi în topul angajărilor. În ce domenii se fac cele mai multe angajări? Clujul, pe locul doi în topul angajărilor. În ce domenii se fac cele mai multe angajări?

 

 


Lucrătorii în producţie şi în logistică au fost cei mai căutaţi angajaţi în luna februarie, cu mai mult de 15.100 de anunţuri de angajare publicate de companii. 

 


Potrivit zf.ro,  cererea pentru această categorie de candidaţi a crescut cu 156% în februarie faţă de luna precedentă şi cu 8% faţă de aceeaşi lună din anul 2021.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

 


Pe locul al doilea în topul celor mai căutate meserii a fost categoria de şoferii și curierii, cu mai mult de 9.400 de anunţuri de angajare publicate de companii în luna februarie, în creştere cu 42% faţă de luna precedentă şi cu 2% faţă de februarie 2021.

Pe locul al treilea se află angajaţii din domeniul ospitalităţii. În luna februarie a acestui an au fost publicate 6.750 de anunţuri, în creştere cu 87% faţă de luna ianuarie şi cu 16% faţă de aceeaşi lună din anul 2021.


Conform sursei citate, joburile care s-au ocupat cel mai rapid în luna februarie au fost cele din categoria locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilităţi, cu un număr mediu de 11,1 zile de la postarea anunţului până la ocuparea locului de muncă, urmate de cele din categoria de bone şi menajere, cu o medie de 14,4 zile, şi cele din categoria de alte locuri de muncă, cu 16,7 zile.

Clujul, printre orașele cu cele mai multe locuri de muncă disponible

Cele mai multe oferte de muncă au fost semnalate în luna februarie 2022 an în Bucureşti-Ilfov cu aproape 16.850, urmat de Brașov cu circa 3.970 de anunţuri.

Clujul a înregistrat o creștere în luna februarie a anului 2022, fiind publicate 3.375 de anunțuri de angajare cu 5% mai multe faţă de luna precedentă şi în creştere cu 16% faţă de aceeaşi lună din anul trecut.

 

Cele mai căutate locuri de muncă, în străinătate

Potrivit unor date de la platforma OLX, citate de zf.ro, cei mai căutaţi angajaţi din piaţa muncii din străinătate au fost șoferii, servicii auto, curierat, inginerii, meseriașii și constructorii. 

Astfel, în medie, salariile oferite pentru munca din străinătate au fost de circa 1.957 de euro net pe lună. Angajații din servicii auto, șoferi sau curierat au avut o medie salarială de 1.070 de euro net, iar constructorii, inginerii sau meseriașii un salariu de 917 euro net. 

 

CITEȘTE ȘI:

Locuitorii unor localități din Cluj ar putea ieși mai repede la pensie, pentru că au trăit în zone poluate. Vezi unde

Cluj-Napoca, între orașele cu cele mai mari salarii din domeniul construcțiilor. Salariile medii pot crește la 10.000 lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter