Economie

Un BOOM al angajărilor a avut loc la Cluj, în IT. Numărul angajaților a crescut cu 57% față de 2019

Clujul a avut parte de un „boom” al angajărilor în mediul IT în ultimii doi ani. Față de anul 2019, numărul angajaților a crescut cu 57%.

 

 


Deși multe domenii de activitate au avut de a face cu pierderi imense în pandemie, mediul IT nu doar că s-a menținut, ci a avut creșteri enorme. 

 


În Cluj, numărul angajărilor a crescut cu 57% față de anul 2019, potrivit datelor LinkedIn, scrie antena3.ro. Creșterea în cazul marilor companii de IT a fost de nivel mondial. 

Companiile de IT din Cluj cu 50-100 de angajați au avut o creștere de 11% în ceea ce privește angajările. O creștere semnificativă se poate observa și în ceea ce privește companiile mici de IT din Cluj, unde a existat o creștere de 15% față de acum doi ani de zile. 


Aceste creșteri ale numărului de angajați a plasat Clujul pe locul 1 din țară, în ceea ce privește angajările în IT. 

16% mai mulți angajați în IT, în România, față de 2019

La nivel național, mediul IT a avut o creștere de 16% în ceea ce privește numărul angajaților, față de acum doi ani, scrie într-un raport SRD-Media. Acest capitol, al angajărilor, a fost dominat de companiile de IT. 


În rândul companiilor mici din IT, cea mai mare creștere are loc în Cluj. Conform datelor raportului, în 2021 a avut loc o creștere cu 3,5% față de 2020 și cu 15% față de 2019.

Multinaționalele Microsoft, Google și IBM au condus mediul IT din Capitală, în timp ce la Cluj „preferatele” firme sunt Emerson și Magneti Marelli. Totodată, cei din Iași preferă Amazon, iar cei din Timiș preferă Intel-. 


CITEȘTE ȘI:

Sectorul IT este cel mai mare sector economic din Cluj

 

Peter Grezer, IT-istul din Cluj aleargă în jurul lumii: printre zgârie nori în Chicago și la golful dragonilor, Halong Bay. GALERIE FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter