Actualitate

Sectorul IT este cel mai mare sector economic din Cluj

Sectorul IT din Cluj-Napoca a crescut cu 2% în perioada pandemiei, ceea ce face ca acesta să fie cel mai mare sector economic al orașului, potrivit studiului UBB.

Sectorul IT este cel mai mare din Cluj Sectorul IT este cel mai mare din Cluj

 

 


Cercetătorii UBB au realizat un studiu referitor la dinamica economiei pre-pandemice și impactul pandemiei COVID-19 asupra economiei locale.

Economia este în curs de revenire

Principalul subiect de discuție din cadrul conferinței de presă, care a avut loc joi, 29 iulie, a fost modul în care economia Clujului începe să-și revină după căderea economică venită odată cu pandemia de COVID-19. Unul dintre sectoarele care a avut o creștere semnificativă în această perioadă a fost domeniul IT, care a crescut cu 2%. Astfel, acest sector a devenit cel mai mare sector economic al orașului Cluj-Napoca, cu 25.886 angajați.


În 2018, Clujul a înregistrat cea mai mare valoare a veniturilor realizate în mediul privat din România, în afara capitalei. Veniturile private au crescut, în perioada 2008-2018, cu 171%.

Companiile IT valorează un miliard de euro

Județul Cluj se află pe locul doi în țară, în ceea ce privește cifra de afaceri din domeniul IT. În anul 2018, Clujul deținea 16% din industria software din România – aproximativ un miliard de euro. Pe primul loc se află București ,cu 3,3 miliarde și 58% din piață.


Cluj-Napoca a reușit să decoleze și să câștige teren în ultimii ani, ajungând la o amplitudine care îi permite să se considere principalul pol de business IT , după București. Numărul de companii IT a crescut cu peste 75% în ultimii ani, mult peste media națională.

Citește:


Economia este în curs de REVENIRE la Cluj-Napoca, potrivit unui studiu UBB

 

Un clujean trebuie să muncească 12 ani ca să își permită un apartament! Un bucureștean - doar 8

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter