Economie

Taxe noi în 2021. Pentru ce vor scoate românii mai mulți bani din buzunar?

Taxe noi în 2021. În 2021 se vor impune taxe noi pentru români. Specialiștii susțin că sunt așteptate modificări fiscale în următoarele 12 luni.

 

 


Taxe noi în 2021. Se vor impune taxe noi pentru români, în 2021, deși sunt multe necunoscute pentru acest an. Specialiștii spun că sunt așteptate modificări fiscale, în următoarele 12 luni. Ioana Petrescu, fost ministru de Finanțe, a explicat pentru ce am putea fi nevoiți să scoatem mai mulți bani din buzunare. Care este recomandarea acesteia pentru cetățenii României?

 


Taxe noi în 2021. Ce surprize vom avea în 2021, din punct de vedere fiscal?

Economista Ioana Petrescu, fost ministru de Finanțe, a pus că anul 2021 are multe necunoscute, din punct de vedere fiscal. Una dintre acestea se referă la faptul că nu se știe încă cât de profesioniști vor fi viitorii miniștri și cât de mult suport politic vor avea aceștia în Parlament, astfel încât să poată lua măsurile potrivite pentru redresarea economică.

„Nu știm cât succes va avea campania de vaccinare, pentru că asta va afecta și evoluția economică. Nu știm cât de bine le va merge partenerilor noștri comerciali și celor care vin cu investiții străine în România, pentru că și aceștia au fost afectați de Covid19. Nu știm cât de mult ne va afecta un Brexit fără acord și dacă va avea un efect mare asupra șomajului și asupra PIB-ului românesc”, a mai explicat Petrescu.


Taxe noi în 2021. Ce taxe noi ar putea plăti românii în 2021?

De asemenea, economista a spus că vor fi introduse noi taxe pentru români, în anul 2021. De exemplu, vor fi tarife ecologice pentru mijloacele de transport ce poluează/. În plus, va exista o taxă impusă la nivel european, începând cu 1 ianuarie.

„În cazul acesteia, se taxează deșeurile de plastic. Noi vom plăti o sumă la Uniunea Europeană pentru deșeurile de plastic ce intră pe piață și nu sunt reciclate. Din păcate, noi nu am implementat încă un sistem de tip garanție returnare, ce ne-ar fi ajutat să reciclăm mai mult și să plătim mai puțini bani la UE. Acest proiect este încă în dezbatere publică la Ministerul Mediului”, a mai spus aceasta.


Taxe noi în 2021. Recomandarea fostului ministru pentru români

Fostul ministru al Finanțelor le-a recomandat românilor să fie precauți cu banii și să economisească. Ioana Petrescu a mai precizat să nu fie făcute cheltuieli foarte mari la sfârșitul acestui an.

„Vom avea probleme mari mai ales cu absorbția de fonduri europene, pentru că acest plan de reziliență ce trebuie trimis la Bruxelles pentru a atrage acest fonduri a fost aspru criticat. El nu introduce reforme pe care Bruxelles-ul le dorește, în domeniul digital, al protecției mediului și al sustenabilității economice”, a avertizat Ioana Petrescu.


CITEȘTE ȘI:

Pensii 2021. Ministrul Muncii a anunțat când vor crește pensiile în următorul an

 

 

 

Masa de Crăciun, plină cu bunătăți. Românii alocă jumătate din bugetul de sărbători pe mâncare

 

 

 

abonare newsletter