Economie

Firmele HoReCa vor primi un sprijin financiar echivalent cu 20% din pierderea cifrei de afaceri

Firmele din domeniul HoReCa vor beneficia de un ajutor de stat echivalent cu 20% din pierderea cifrei de afaceri, a anunțat Ministrul Economiei.

firmele-horeca-vor-primi-un-sprijin-financiar-echivalent-cu-20-din-pierderea-cifrei-de-afaceri firmele-horeca-vor-primi-un-sprijin-financiar-echivalent-cu-20-din-pierderea-cifrei-de-afaceri

 

 


Ministrul Economiei, Virgil Popescu a anunțat miercuri seară la un post de televiziune că firmele din domeniul HoReCa vor beneficia de un ajutor de 20% din pierderea cifrei de afaceri.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească firmele țin de codul CAEN după care lucrează, iar operațiunile de solicitare a sprijinului financiar se vor desfășura online, potrivit minitrului.


Programul ar trebui să fie anunțat duminică, potrivit ministrului.

„Este vorba despre o schemă de ajutor de stat. Lucrăm de ceva timp la minister pentru finalizarea acestei scheme, astăzi am dat un Ok pe o variantă aproape de final. Procedura va fi în felul următor: probabil că vom aproba un memorandum în Guvern cu schema de finanțare ca să putem ulterior notifica Comisia Europeană, pentru că orice ajutor de stat trebuie notificat și obținută aprobarea, după care vom avea ordonanța de urgență de aprobare a acestei scheme de ajutor de stat. Este vorba despre 20% pentru pierderea suferită la cifra de afaceri … Practic ajutăm companiile din HoReCa pentru pierderile suferite în anul 2020”, a spus ministrul.


Ministrul Economiei a adăugat că procedurile de aplicare a schemei de ajutor vor fi derulate online.

„În funcție de codul CAEN autorizat vor fi eligibili pentru a primi acest ajutor de stat din pierderea cifrei de afaceri. Ceea ce este foarte important, nu mai vrem să plimbăm antreprenorul între agențiile statului, să se ducă să își ia un certificat fiscal dintr-un loc, un cazier judiciar din alt loc, deci totul se va face din fața calculatorului”, a mai spus ministrul.


CITEȘTE ȘI:

Angajații HoReCa, în pragul disperării: „La final de lună ai 100 lei. Tragi de ei până la următorul șomaj”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter