Economie

Starea de urgență a lăsat sute de mii de oameni fără loc de muncă. Număr URIAȘ la Cluj!

Curtea de Conturi a publicat raportul de date privind numărul beneficiarilor indemnizaţiei de şomaj tehnic pe perioada stării de urgenţă, prezentat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Starea de urgență a lăsat sute de mii de oameni fără loc de muncă. Număr URIAȘ la Cluj! Starea de urgență a lăsat sute de mii de oameni fără loc de muncă. Număr URIAȘ la Cluj!

 

 


Cei mai mulţi angajaţi cărora li s-a suspendat contractul individual de muncă din iniţiativa angajatorului şi care au beneficiat de indemnizaţie plătită de la bugetul asigurărilor pentru şomaj au fost în regiunea Bucureşti-Ilfov (470.827), cu o pondere de 23% din total şi regiunea Nord-Vest (324.903 beneficiari – 16% din total).

 


„La nivelul judeţelor componente ale acestor regiuni, cei mai mulţi beneficiari au fost în municipiul Bucureşti (404.904) şi Cluj (110.205)”, se menţionează în raportul Curţii de Conturi, citat de economica.net.

Potrivit Curții de Conturi, numărul mare de cereri şi beneficiari din regiunea Bucureşti-Ilfov se explică prin faptul că activitatea economică se concentrează în special în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, împreună cele două unităţi administrativ-teritoriale formând cea mai mare aglomeraţie industrială din ţară, unde produsul intern brut este de aproximativ de două ori media pe ţară.


CITEȘTE ȘI:

Peste 400.000 de români au rămas FĂRĂ loc de muncă în perioada stării de urgenţă. Care sunt cele mai afectate domenii

 



Efectele crizei COVID-19 în imobiliare, HoReCa și business. La Cluj, se vând afaceri la cheie, restaurante, pensiuni și clădiri monument

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter