Economie

Efectele crizei COVID-19 în imobiliare, HoReCa și business. La Cluj, se vând afaceri la cheie, restaurante, pensiuni și clădiri monument

Proprietarii de afaceri în domeniul HoReCa și imobiliar s-au speriat de criza provocată de pandemia de coronavirus și își scot la vânzare spațiile. Imobile monument, cafenele, dar și restaurante în „inima” Clujului sunt scoase la vânzare pe site-uri de profil. Mai cumpără cineva un business într-un sector care depinde de libera circulație a oamenilor?

Efectele crizei COVID-19 în imobiliare, HoReCa și business. La Cluj, se vând afaceri la cheie și clădiri monument Efectele crizei COVID-19 în imobiliare, HoReCa și business. La Cluj, se vând afaceri la cheie și clădiri monument

La intersecția străzii Regele Ferdinand cu Piața Mihai Viteazu, se vinde o afacere la cheie de tip cafenea, cu „vad bun”. Potrivit anunțului de vânzare, spațiul comercial cu destinație „alimentație publică” are toate avizele la zi, inclusiv de la Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Spațiul este recent amenajat, are „un design unic”, „identitate vizuală” și „potențial enorm”. Printre dotări se numără sala de vânzare to go (27 mp), o bucătărie echipată și utilată (17 mp), aparatură bar cu juicer, blender, espressor, vitrină frigorifică, frigidere etc., un beci de 40 mp, dar și o mică baie de serviciu (2 mp).


Proprietarul precizează că proiectul a fost încărcat pe platforma IMM Invest, fiind declarat eligibil. Conform anunțului, există posibilitatea închirierii afacerii pe sumă fixă, dar se vinde fără schimburi. Deși spațiul a fost modernizat cu peste 40.000 de euro, prețul de vânzare al afacerii este puțin mai mic, de doar 36.900 de euro, negociabil.

Un vechi restaurant din zona Clujului, scos la vânzare

Se vinde și unul dintre cele mai vechi restaurante din zona Clujului, compus din două săli de restaurant, o terasă, bucătărie dotată, grupuri sanitare, dar și o casă de locuit cu 7 camere + 2 băi. Întins pe o suprafață utilă de 300 mp, restaurantul din Gilău se vinde cu firmă, fără datorii la finanțe sau alți colaboratori, cu 290.000 de euro, potrivit anunțului de vânzare.


A fost scoasă la vânzare și o pensiune de 200 mp, din cartierul Gruia, aproape de zona centrală. Pensiunea are 12 camere dotate cu TV și baie proprie, o sală de mese de 60 de locuri, o curte cu parcare de 350 mp, bucătărie complet echipată, respectiv recepție + bar. Conform anunțului, se acceptă și schimburi de apartament/e sau casă + diferență de bani. Scoasă la vânzare cu firma fără datorii, cu autorizațiile la zi și cu „clientela făcută”, pensiunea costă 1,6 milioane de euro, negociabil.

O altă afacere tip restaurant, cu toate autorizațiile, este vandabilă și în cartierul Bună Ziua, cu tot cu mobilier, utilaje, veselă etc. Conform anunțului de vânzare, spațiul cu o capacitate de 38 locuri în interior + terasă este închiriat și beneficiază de două locuri de parcare. Afacerea se vinde „din considerente strict personale”, care „nu țin de rentabilitatea locației”, pentru 90.000 de euro.


Piscină, penthouse-uri și Hotelul Continental, printre anunțurile de vânzare

Pentru o sumă lunară de 5.000 lei, persoane juridice pot închiria pe perioada sezonieră o piscină într-o livadă din comuna Luna de Sus, cu jacuzzi, fântână, „vulcan”, cu o capacitate de circa 20 de persoane. Clienții se pot delecta într-un ciubăr cu apă sărată, pot sta la soare pe șezlonguri, ori pot savura o băutură rece sub umbrelele de soare sau în foișorul de circa 10 persoane. De asemenea, spațiul are o zonă de bar acoperit, cu frigider și loc pentru muzică și boxe, dar și un camping format din 8 căbănuțe cu balcon, cu câte două paturi de o persoană, baie și duș în fiecare căbănuță.

Se vând apartamente și în cel mai înalt bloc de locuințe din România, turnul din capătul cartierului Mănăștur. Complexul cuprinde 182 de apartamente de 1, 2, 3 sau 4 camere, cu „panoramă deosebită” asupra Clujului. De asemenea, sunt de vânzare patru penthouse-uri cu 5 camere. Prețul pentru un astfel de penthouse de 201 mp este însă extreme de piperat – 464.034 de euro. O variantă „mai ieftină” este cea a locuinței de „doar” 191 mp, scoasă la vânzare cu 434.601 de euro.


Într-un final, faimosul Hotel Continental din „inima” Clujului se regăsește în continuare printre anunțurile imobiliare. Deținută de controversatul om de afaceri Ioan Bene, construcția cu 105 de camere, 80 de băi, întinsă pe o suprafață de aproape 1.500 mp și ridicată în anul 1894 apare la un anunț care precizează doar „preț disponibil la cerere + TVA: 19%”. În noiembrie anul trecut, Bene afirma că nu dorește să vândă proprietatea, ci vrea să dea în chirie mai multe spații – să își dezvolte afacerea.

CITEȘTE ȘI:


Adevărata viaţă de LUX, la Cluj. Cum arată un APARTAMENT CU PISCINĂ în living? – GALERIE FOTO
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter