Economie

Bucureștenii pun BEȚE ÎN ROATE metroului din Cluj! Cum s-ar putea bloca marele proiect?

Primăria municipiului Cluj-Napoca trebuie să treacă cu bine peste două procese pentru a merge mai departe cu proiectului metroului și trenului metropolitan.

bucurestenii-pun-bete-in-roate-metroului-din-cluj-cum-s-ar-putea-bloca-marele-proiect bucurestenii-pun-bete-in-roate-metroului-din-cluj-cum-s-ar-putea-bloca-marele-proiect

Firma Metroul SA din București a deschis două procese împotriva Primăriei Cluj-Napoca, nemulțumită că administrația locală a semnat contractul cu asocierea SWS Engineering Spa (Italia) – SYSTRA (Franța) – METRANS Engineering SRL (România) privind realizarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate pentru tren metropolitan și metrou.

Ținta Metroul SA, firmă din București, ar putea fi chiar anularea contractului semnat de Primăria Cluj-Napoca

Într-un final, ținta firmei Metroul SA ar putea fi chiar anularea contractului cu Metrans! Astfel, primarul Emil Boc ar putea rămâne fără studii de prefezabilitate și fezabilitate la metroul clujean. Cele două procese sunt deschise la Curtea de Apel Cluj (data dosar 7 aprilie) și la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) din București (data dosar 7 mai 2020).


Potrivit portalului instanțelor de judecată, procesul de la Cluj-Napoca are ca scop „Revizuire – Recurs” și „Cerere suspendare”. Termenul prevăzut inițial pentru judecată, 18 mai, a fost amânat pentru data de 22 iunie, deoarece Metroul a cerut la ÎCCJ o cerere de strămutare a procesului.

Decizia Metroul SA vine, cel mai probabil, pe fondul neîncrederii manifestate de conducerea firmei bucureștene față de deciziile Curții de Apel Cluj, considerată „apropiată de edilii locali”, potrivit clubferoviar.ro. Înfățișarea la ÎCCJ va avea loc în data de 16 iunie.


Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a dat dreptate Metroul SA. Curtea de Apel Cluj a anulat decizia.

Reamintim, că Metroul SA s-a adresat instanței de judecată pentru confirmarea unei decizii a Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), care îi dădea dreptate și care infirma decizia Primăriei Cluj-Napoca de a atribui contractul către Metrans și asociații săi. Ulterior, Curtea de Apel Cluj a anulat decizia CNSC. Scopul companiei Metroul SA și a asociațiilor săi este, se pare, obținerea unei nulități absolute a contractului semnat de Primărie cu Metrans.

Conform clubferoviar.ro, prin obținerea unei decizii favorabile, firma Metroul SA ar putea produce ca efect final anularea contractului semnat de administrația Boc cu Metrans, dar și plata de daune companiei bucureștene de către Primăria municipiului Cluj-Napoca. Daunele ar putea fi egale cu profitul care ar fi fost obținut de către Metrans dacă nu ar fi fost anulat contractul!


CITEȘTE ȘI:

Când vor putea clujenii să circule cu metroul? Emil Boc: „Peste 10 ani sigur vom avea metrou în Cluj!”
 

A început construirea metroului din Cluj? Lucrarea ar putea începe într-o zonă aflată în plină modernizare
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter