Economie

Coronavirusul, alungat la Florești de nocturna de 93.000 €! Cum a fentat Șulea o licitație?

În plină pandemie COVID-19, Primăria comunei Florești a achiziționat, prin vânzare directă, o instalație de nocturnă în valoare de 450.000 de lei, adică peste 93.000 de euro.

Coronavirusul, alungat la Florești de nocturna de 93.000 €! Cum a fentat Șulea licitația publică?, sursă foto: Google Maps Coronavirusul, alungat la Florești de nocturna de 93.000 €! Cum a fentat Șulea licitația publică?, sursă foto: Google Maps

Modesta ACS Florești, locul doi în Liga a 4-a Cluj, va avea o instalație de nocturnă de ultimă generație, cu patru stâlpi de 15 metri înălțime, dotați cu becuri led. Primăria Florești a bătut palma cu firma clujean Led Trading în data de 21 aprilie și, conform datelor publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), lucrările la nocturna de 450.000 lei vor începe în curând.

Cum a „driblat” microbistul Șulea organizarea unei licitații?

Momentan, 450.200 lei este pragul până la care se poate face o achiziție directă în domeniul lucrărilor, iar peste această sumă este obligatorie licitația. În mod formidabil, suma oferită în schimbul instalației de nocturnă a fost cu doar 200 de lei sub cea de la care ar fi trebuit organizată o licitație!


Jurnaliștii de la Libertatea spun că achiziția seamănă izbitor cu un caz prezentat săptămâna trecută, în care Primăria Dragomirești Vale, cu o echipă aflată la coada clasamentului Ligii a 4-a, a antamat în plină stare de urgență la propria bază lucrări de modernizare și un nou gazon cu o investiție de 89.000 de euro, tot prin achiziție directă.

Horia Șulea: „Poate că pare mare suma, dar nu este pentru Florești!”

„Nu este nicăieri în zona Clujului o bază mai bună decât a noastră. Au venit aici și au vrut să se antreneze cei de la CFR, de la Universitatea Cluj. Avem în comună 1.500 de copii care fac sport, fotbal, baschet, rugby, karate, volei și sper ca în curând să poată face și înot sau polo, că sunt și alte proiecte. Pentru nocturnă, erau bani prinși în buget, este o investiție”, a explicat edilul, potrivit Libertatea, publicație care amintește și de problemele cu legea pe care le-a avut Șulea.


Poate că pare mare suma, dar nu e chiar așa, la cei aproape 70.000 de locuitori. Oamenii ne-au solicitat să facem această investiție. Eu vin din sport și vreau ca ei să aibă toate condițiile. Acum 6 ani am deschis un teren de minifotbal și în 18 luni am recuperat investiția. Așa că și nocturna de la baza din Florești o văd ca pe un business, care va aduce bani la bugetul local”, a mai spus Horia Șulea, mare iubitor de sport, fost hocheist la Agronomia Cluj.

„Chiar vreau să avem o bază cu condiții de Liga a 2-a, mă gândesc la performanță. Acum ce, dacă e coronavirus, chiar nu mai facem nimic pentru oameni? (...) Cu totul, am cheltuit cam 700.000 de lei (în contextul pandemiei de COVID-19 – n.r.), adică vreo 10 lei de locuitor, cu aceste măsuri. Iar oamenii sunt în siguranță!” – Horia Șulea, primarul comunei Florești


CITEȘTE ȘI:

Deputat clujean, despre curățenia din Florești: „Horea Șulea este nu doar nesimțit, ci și mincinos!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter