Actualitate

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, condamnat pentru fapte de corupție

Magistraţii Judecătoriei Cluj i-au condamnat vineri, 27 decembrie, pe Horia Şulea, primarul comunei clujene Floreşti, pe fostul primar Ioachim Vancea şi pe Florin Zanc, directorul tehnic, la câte 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în funcţie şi complicitate la abuz în funcţie.

Cei trei demnitari condamnaţi mai au o cale de atac, care se va judeca la Curtea de Apel Cluj.

Procurorii l-au acuzat pe Sulea pentru că în calitatea sa de primar şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, în cuantum total de 123.516,4 lei. De asemenea, procurorii au reţinut că, în perioada iulie 2012 – noiembrie 2012, la diferite intervale de timp, a mai efectuat plăţi nelegale pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii în sumă de 54.126 lei. A semnat plăţi nelegale pentru salubrizare şi în anul 2013, în cuantum total de 98.883,7 lei.


Horia Sulea este acuzat de trei infracţiuni de abuz in serviciu dupa ce ar fi prejudiciat bugetul local cu 270 de mii de lei, Ioachim Vancea de cinci infractiuni de abuz in serviciu (salubrizarea stradala din 2010- 2012, cat si pentru deszapezirea din 2011 şi 2012), iar Florin Zanc de complicitate la abuz in serviciu in ce priveste atribuirea contractelor de deszapezire din mandatul lui Vancea, scrie muzicainstantelor.ro

abonare newsletter