Economie

Wizz Air a închis compania românească, însă nu pleacă din România

<p><img src="documente/stories/10_octombrie/12_ziua/07 aeroport avion wizz air imbarcare rp 7.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Wizz Air Holdings, cea mai mare companie low cost din Europa Centrală şi de Est, a decis să lichideze societatea de pe plan local, Wizz Air România.</p>

Totuşi, ea va continua să opereze pe piaţa românească printr-o sucursală a Wizz Air Group.

Societatea de pe plan local a încheiat anul trecut cu pierderi de circa 6.000 euro şi un număr mediu de 40 de salariaţi, în scădere de la 150 de angajaţi în 2009. Cifra de afaceri a fost sub 1 milion de euro.


„Ca parte dintr-un proces de restructurare administrativă a grupului Wizz Air, compania Wizz Air România SRL (care este inactivă de o perioadă) va fi închisă, funcţiile sale fiind deja preluate de o sucursală din România a Wizz Air Group cu mai mult timp în urmă. Acest pas nu va afecta operaţiunile Wizz Air din România”, a precizat Balazs Varro, corporate communication manager Wizz Air.

La rândul său, Daniel Amzar, purtătorul de cuvant al Wizz Air în România, a declarat că închiderea sediului din Aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu nu schimbă cu nimic activitatea companiei, nici în privinţa numărului de zboruri, nici a numărului de angajaţi, firma rămânând prezentă în ţara noastră printr-o filială.


Săptămâna trecută, în condiţiile în care Aeroportul Băneasa urmează să fie închis pe timpul nopţii, Wizz Air anunţa că este nevoită să anuleze 10% din zboruri şi să reorganizeze 75% din orarul de iarnă din şi spre Aeroportul Băneasa din Bucureşti. Potrivit noilor restricţii, care vor deveni aplicabile din 29 octombrie, nu vor permite operarea zborurilor în intervalul orar 22:00 – 06:00.

abonare newsletter