Economie

Majorarea lefurilor bugetarilor, o discuţie “prematură”

<p />Coaliţia nu a discutat în şedinţa de ieri despre o majorare a salariilor începând cu 1 octombrie 2011, obiectivul fiind ca recuperarea salarială să se facă de la 1 ianuarie 2012, măsură condiţionată de creşterea economică a ţării şi de încadrarea în plafonul alocat pentru 2012, a declarat la finalul şedinţei Biroului Permanent al PDL, preşedintele partidului, premierul Emil Boc.

“Obiectivul nostru este ca, începând cu 1 ianuarie, să începem recuperarea salarială, dar aceasta va depinde de creşterea economică, de încadrarea în plafonul de bani alocaţi pentru 2012”, a explicat Boc. La rândul său, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat că obiectivele imediate ale rectificării bugetare rămân banii pentru investiţii şi plata arieratelor din sănătate.

Liderii coaliţiei de guvernare au discutat despre creşterea salariilor bugetarilor din anul 2012. Guvernul consideră că există spaţiu fiscal pentru creşterea salariilor din sectorul public, dar o majorare ar trebui operată numai după o nouă reducere a numărului bugetarilor. În acordul încheiat cu FMI în luna mai, Guvernul se angajase la reducerea personalului bugetar la 1,29 milioane de salariaţi. D.B.M, A. M.C.

abonare newsletter