Economie

Stimularea şi creşterea nivelului ocupării forței de muncă, priorităţi pentru UE în 2017

La Cluj şomajul a ajuns deja la sub 2%, valoare înregistrată înainte de criza economică, iar oferta de locuri de muncă este superioară cererii potrivit specialiştilor în HR.

Rata șomajului în UE ar putea atinge cel mai mic prag din ultimii şapte ani, dar Uniunea încă mai vrea să stimuleze economia şi să contribuie la crearea de noi locuri de muncă. Acest lucru se va realiza prin iniţiative de creştere a investiţiilor, de promovare a măsurilor ecologice şi crearea unui sistem bancar mai sigur.

UE contribuie la atragerea de investiţii pentru proiectele strategice din Europa, co-finanţându-le prin intermediului Fondului European pentru Investiţii Strategice. Comisia Europeană a venit cu o propunere de a dubla bugetul existent, care ar putea ajuta la atragerea de investiţii publice şi private în valoare de 500 de miliarde de euro, până în 2020. Eurodeputaţii îşi vor exprima votul în decursul acestui an.


Fondul de investiţii beneficiază de proiecte în toată Europa, de exemplu, susţinând un sistem de construire a caselor la preţuri accesibile pentru mii de oameni lângă Paris. În plus, se creează 20.000 de noi locuri de muncă.

Planurile de modernizare a instrumentelor de protecţie comercială a UE sunt, de asemenea, în curs de realizare. Acest fapt ar putea contribui la o mai bună protecţie a întreprinderilor europene împotriva concurenţei neloiale, cum ar fi dumping-ul. Parlamentul va trebui să îl aprobe pentru ca acesta să poată intra în vigoare.


Deputaţii europeni sprijină, de asemenea, noile propuneri ale Comisiei de îndreptare către o economie circulară, care dorește ca produsele să aibă o durată de viaţă mai lungă, prin recirculare şi reutilizare. Votul va avea loc în decursul acestui an.

Uniunea economică şi monetară are nevoie, de asemena, să fie aprofundată, în timp ce ar trebui creată o uniune bancară, cu scopul reducerii riscului şi crearea unor pieţe mai sigure şi mai transparente. Deputaţii europeni vor vota asupra acestui proiect în mai multe etape, pentru a face această uniune posibilă.

Etichete: ue somaj
abonare newsletter