monitorulcj.ro Menu

Economie

Oficial, Clujul s-a îndatorat cu 50 de milioane de euro

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a semnat joi cu o bancă contractul pentru obținerea, de către judeţul Cluj, a creditului bancar în valoare de 225.000.000 lei (aproximativ 50 milioane de euro), necesar în vederea reabilitării şi modernizării drumurilor judeţene.

“Astfel, în urma finalizării procedurii de creditare, a cărui criteriu de atribuire a fost «prețul cel mai scăzut», oferta CEC Bank a fost cea mai avantajoasă, dobânda anuală aferentă acestui credit având o marjă de 0,30%, fără alte comisioane, la care se adaugă  ROBOR la 6 luni. În urma accesări acestui credit bancar, Consiliul Județean Cluj va reabilita nu mai puțin de 500 km de drumuri județene, investiții care urmăresc dezvoltarea echilibrată a întregului județ. Lucrările efective vor debuta în primăvara anului viitor și vor dura trei ani”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

În judeţul Cluj există o reţea de circa 1200 de kilometri de drumuri judeţene.

În paralel, Consiliul Judeţean Cluj derulează în prezent lucrări de întreţinere pe 450 de kilometri de drumuri judeţene.

Ideea accesării unui credit pentru reabilitarea drumurilor judeţene nu este nouă, fostul preşedinte al CJ Cluj Mihai Seplecan arătându-şi disponibilitatea accesării unui credit în valoare de 120 de milioane de euro pentru asfaltarea tuturor drumurilor din judeţul Cluj. În 2005, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Marius Nicoară, a accesat un credit în valoare de 55,5 milioane de lei pentru reparația drumurilor județene. Creditul a fost luat pentru o perioadă de 10 ani.