Economie

Calitatea vieţii, mai bună în Cluj, decât în Paris

Două oraşe din România, Cluj şi Timişoara, plasează ţara noastră printre primele 25 de oraşe din Europa în care se trăieşte bine, potrivit unui clasament realizat de site-ul numbeo.com.

Calitatea vieţii, mai bună în Cluj, decât în Paris Calitatea vieţii, mai bună în Cluj, decât în Paris

Dacă la clasamentele anterioare, Cluj-Napoca era peste Timişoara, la cel mai recent top realizat de site-ul respectiv, oraşul de pe Someş a fost detronat de oraşul de pe Bega. Diferenţa dintre cele două oraşe este de doar 2 procente, Timişoara câştigând teren pentru că stă mai bine la capitolul climă şi poluare. Clujul are minusuri la capitolele sănătate, educaţie şi infrastructură, dar stă bine când vine vorba despre cultură şi ospitalitate. În clasamentul numbeo.com, Cluj-Napoca se află pe locul 22, iar Timişoara pe locul 20. Bucureştiul se află doar pe locul 46.

Din punct de vedere al calităţii vieţii, în Cluj-Napoca se trăieşte mai bine decât în Barcelona (locul 28), Bruxelles (locul 29), Sofia (locul 36), Milano (locul 38), Paris (locul 39), Budapesta (locul 40), Londra (locul 44), Roma (locul 45). Întregul clasament cuprinde 51 de oraşe din Europa. Locul 1 este ocupat de Edinburgh, urmat de Zurich, Cork, Viena şi Munchen.


Locuitorii din Cluj-Napoca sunt mulţumiţi de modul în care se trăieşte în oraş, potrivit celui mai recent eurobarometru al Comisiei Europene, “Quality of life in European cities 2015”, publicat la începutul anului. Potrivit documentului, 73% din locuitorii din Cluj-Napoca sunt mulţumiţi de faptul că trăiesc în acest oraş.

abonare newsletter