Economie

Wizz Air a continuat să se extindă în România în 2015: o nouă bază, noi rute şi mai multe aeronave

Wizz Air, cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, și-a continuat creșterea în România în 2015 cu aproape 16% mai mulți pasageri transportați față de 2014. Totodată, compania și-a extins numărul de rute și a adăugat noi aeronave bazelor din țară, pentru a răspunde cererii în creștere. Şi la Cluj rezultatele companiei au fost foarte bune.

“Pasagerii care călătoresc spre și din România continuă să fie receptivi la zborurile cu tarife scăzute ale Wizz Air”, a declarat József Váradi, CEO Wizz Air.

“Creșterea s-a resimțit la nivelul tuturor categoriilor de clienți din România, fie că este vorba de aducerea împreună a familiilor care lucrează în afara țării, de transportul turistilor care vizitează această țară frumoasă sau de oferirea de frecvențe crescute către orașele importante din Europa de Vest pentru călătorii în scop de afaceri”, a mai declarat acesta.


Wizz Air a transportat mai mult de 4,5 milioane de oameni de la aeroporturile din România comparativ cu 3,9 milioane în 2014.

Unul dintre evenimentele importante din 2015 a fost anunțul bazei de la Iași, care va deveni a 23-a bază operațională Wizz Air, începând cu luna iulie 2016.


Cele mai noi rute Wizz Air anunțate sau a căror operare a început în 2015 includ București – Glasgow, Birmingham și Hamburg, de la Cluj-Napoca spre Dubai, Munchen-Memmingen, Alicante, Billund, Doncaster/Sheffield și o destinație complet nouă, Berlin. Cele mai noi rute din Iași sunt către Bologna, Larnaca, Roma și Tel Aviv.

„Suntem încântați să anunțăm o astfel de destinație interesantă pentru zborurile noastre din Cluj-Napoca. Noua rută către Dubai întărește poziția de lider de piață a WIZZ în România și consolidează oferta noastră de destinații de vacanță populare pentru clienții din Transilvania. Decizia de a crește oferta de servicii către Dubai din România vine ca urmare a rezultatelor bune de care ne-am bucurat cu ruta București-Dubai. Suntem siguri că acest nou serviciu va fi foarte bine primit de către clienții noștri, care se pot bucura de acum de o vacanță într-o destinație foarte populară pe tot parcursul anului,grație tarifelor scăzute WIZZ", a precizat Daniel de Carvalho, purtătorul de cuvânt al Wizz Air, la anunţarea noului zbor în 2015.


În prezent, Wizz Air oferă 107 rutespre 16 ţări, din 8 aeroporturi din România.

În 2015, în toată reţeaua, Wizz Air a avut o creştere cu aproape 22 de procente în ceea ce priveşte numărul de pasageri transportaţi, de la 15,8 milioane în 2014, la 19,2 anul trecut.


Wizz Air a anunţat semnarea unui nou contract cu Lufthansa Technik Maintenance International (LTMI) pentru furnizarea de servicii curente de mentenaţă pentru bazele din București, Cluj-Napoca, Tîrgu Mureş, Timişoara şi Craiova.

Wizz Air a dat detalii despre noua rută de la Cluj–Napoca spre München Memmingen, care va fi disponibilă din 28 martie 2016, cu două zboruri pe săptămână, în fiecare zi de luni şi vineri. De asemenea a anunţat creşterea frecvenţei pentru unele dintre rutele deja existente, cum ar fi Bucureşti şi Timişoara spre Londra-Luton sau Cluj-Napoca spre Nuremberg.


Wizz Air a alocat în 2014 bazei de pe Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj cea de-a 4-a aeronavă, un Airbus 320. Acesta a decolat în dimineaţa zilei de 19 decembrie spre destinaţia Bologna.

Etichete: romania 2015 wizz air
Ultimele Stiri
abonare newsletter