Economie

Cât costă carnea de miel în pieţele din Cluj

Un kilogram de carne de miel costă, în pieţe, între 20 şi 28 de lei, în timp ce în unele supermarketuri ajunge chiar şi la 37 de lei, preţurile fiind similare celor de anul trecut. Mielul viu, cumpărat direct de la crescători, se vinde cu preţuri cuprinse între 9 şi 15 lei kilogramul.

În judeţul Cluj, carnea de miel se poate cumpăra din patru puncte autorizate de sacrificare, direct de la producători, din magazinele specializate de carne şi din supermarketuri, dar nu şi din pieţe.

Punctele de sacrificare a mieilor vor fi deschise începând de miercuri şi până sâmbătă la Centrul Agro Transilvania din Cluj-Napoca, dar şi în localităţile Turda, Câmpia Turzii şi Huedin.


Reprezentanţii crescătorilor de oi din judeţul Cluj spun că preţurile la carnea de miel în viu sunt cuprinse între 10 şi 11 de lei pe kilogram, direct de la producători, în timp ce preţul kilogramului la carcasă este cuprins între 22 şi 25 de lei.

Directorul Centrului Agro Transilvania, Mihai Roman, afirmă că în unitatea pe care o conduce kilogramul de carne de miel în viu se va vinde la un preţ situat între 11 şi 12 lei, în timp ce preţul la carcasă va fi dublu.


„Din ce ştim, vor fi miei cu o greutate între 15 şi 20 de kilograme”, a spus Roman.

În supermarketurile din Cluj-Napoca, kilogramul de carne de miel se vinde cu preţuri între 22 şi 26 de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter