Economie

Ioan Rus a trimis Corpul de control la CFR Marfă, CFR Călători şi CFR SA

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a cerut Corpului de control să verifice legalitatea contractelor de achiziţii la CFR Marfă, CFR Călători şi CFR SA privind serviciile de mentenanţă şi reparaţii a materialului rulant, ca urmare a unui dosar de infracţiuni de corupţie instrumentat de DNA.

„Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a dispus Corpului de control efectuarea unui control tematic la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă SA, la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA, cât şi la Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA. Controlul vizează respectarea legalităţii privind încheierea şi derularea contractelor de achiziţie a serviciilor de mentenanţă şi reparaţii a materialului rulant, încheiate de cele trei companii feroviare din 2012 până în prezent”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor, în care nu sunt furnizate alte informaţii, relatează Mediafax.

Procutorii DNA au efectuat marţi mai multe percheziţii la companiile feroviare.


Cele şapte persoane reţinute în dosarul de corupţie în care au avut loc mai multe percheziţii, inclusiv la CFR Călători şi CFR Marfă, au primit, în noaptea de miercuri spre joi, mandate de arest la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj, Simona Trestianu, a declarat, joi, corespondentului Mediafax, că instanţa a dispus arestarea la domiciliu pe 30 de zile a celor şapte persoane pentru care procurorii anticorupţie au cerut arestul preventiv, măsura fiind luată în noaptea de miercuri spre joi, după mai multe ore de audieri.


Trestianu a spus că persoanele arestate preventiv sunt omul de afaceri Călin Mitică, fostul director din CFR Călători Teodor Gavriş, directorul CNCF CFR SA - Sucursala Regională de Căi Ferate Galaţi, Laurenţiu Seceleanu, directorul general al Transferoviar Grup, Kinga Mădărăşan, directorul de infrastructură SC Transferoviar Grup SA, Ştefan Adriian, directorul Salinei Ocna Dej, Georgel Mihuţ, şi directorul general SC Remarul 16 Februarie SA, Dumitru Bărbăcuţi.

Cele şapte persoane fuseseră reţinute miercuri de procurorii anticorupţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter