Economie

Investiţie Siemens la Cluj-Napoca şi noi locuri de muncă

Compania va angaja câteva sute de persoane în Cluj-Napoca în următorii trei ani. Recrutările au început deja.

Noul sediu Siemens din Cluj Napoca ocupă integral clădirea B a Liberty Technology Park Cluj Noul sediu Siemens din Cluj Napoca ocupă integral clădirea B a Liberty Technology Park Cluj

Compania Siemens a anunţat că îşi extinde prezenţa locală prin inaugurarea unui nou centru de cercetare şi dezvoltare la Cluj-Napoca, care va opera sub brandul companiei subsidiare Evosoft. Investiţia iniţială în noul centru se ridică la peste 4,5 milioane euro, suma incluzând şi costurile aferente chiriei pe următorii cinci ani. Noul sediu Siemens din Cluj Napoca ocupă integral clădirea B a Liberty Technology Park Cluj, pe o suprafață de peste 3.000 de metri pătraţi, spaţiul fiind predat de către dezvoltator la începutul acestei luni. Liberty Technology Park Cluj este dezvoltată de fondul de investiţii Fribourg Capital, condus de omul de afaceri Ion Sturza.

Recrutările au început deja

Potrivit reprezentanţilor Siemes, compania intenţionează să angajeze în următorii trei ani 210 persoane. Noii angajaţi vor lucra în proiecte globale de dezvoltare de software şi produs pentru toate diviziile Siemens.


Compania a demarat deja angajările în Cluj-Napoca prin intermediul unei ample campanii de recrutare. Aceasta se desfăşoară prin platformele de recrutare online, parteneriate cu universităţile cu profil tehnic din oraş, prezenţa la târgurile de job-uri locale şi prin intermediul companiilor locale de recrutare. Majoritatea poziţiilor deschide sunt pentru dezvoltatori de software sau produs şi testeri.

Atuul Clujului

„Compania Siemens este prezentă în Cluj-Napoca de peste 20 de ani. Relaţia noastră cu oraşul este un parteneriat de lungă durată şi, de aceea, am investit continuu în educarea tinerei generaţii de ingineri, dezvoltând o legătură strânsă cu universităţile tehnice din oraş. Începând cu luna august, facem un pas firesc: creştem într-o nouă direcţie şi ne dorim să recrutăm cei mai buni ingineri din zonă”, a declarat George Costache, CEO al Siemens România.


În ceea ce priveşte alegerea Clujului pentru inaugurarea noului centru de cercetare şi dezvoltare, Stephan Sonnenberg, Chief Operating Officer al Evosoft GmbH, a declarrat că unul dintre motive este nivelul înalt de educare al tinerilor absolvenţi, dar şi poziţia geografică favorabilă a ţării în Europa. „Piaţa românească este foarte competitivă şi aşteptăm cu nerăbdare să vedem soluţiile dezvoltate de inginerii din Cluj Napoca livrate către clienţi din Siemens SRL toată lumea”, a menţionat Stephan Sonnenberg.

Siemens deţine alte două centre IT în România, la Braşov, cu peste 300 de angajaţi.


Divizia Siemens Corporate Technology şi compania Siemens Industry Software oferă servicii de inginerie şi IT pentru clienţi din întreaga lume, în diverse sectoare precum cel industrial, de sănătate sau energie.

Activă pe plan local de peste 100 de ani, Siemens are aproximativ 1.600 de angajaţi în România şi deţine patru fabrici în Sibiu şi Buziaş, care produc sisteme şi componente pentru automatizări şi aplicaţii industriale.


evosoft GmbH este o subsidiară a Siemens care coordoneaza proiecte internaţionale şi servicii IT. Compania are sediul în Germania şi operează ca entitate independentă şi în Ungaria.

Etichete: angajari investitie
abonare newsletter