Economie

S-a semnat contractul de execuție a lucrărilor de extindere a Parcului Industrial TETAROM I

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, ca reprezentant al beneficiarului și Ioan Așchilean, reprezentant al asocierii care a câștigat licitația, au semnat miercuri, contractul de execuție a lucrărilor de construire aferente extinderii Parcului Industrial TETAROM I.

„Este al doilea mare contract de execuție pe care îl semnăm în ultimele trei săptămâni și, fără a aduce vreo atingere proiectului care vizează construirea parcului TETAROM  IV, cred că acest proiect este mai important deoarece vizează un obiectiv de investiții din municipiul Cluj-Napoca. Pe de altă parte, investitorii așteaptă cu nerăbdare extinderea parcului, preferând, probabil, această locație datorită faptului că se află mai aproape de alte facilități, cum ar fi aeroportul, Gara CFR. În parc se vor crea noi locuri de muncă, ceea ce mă face să spun că indiferent de costurile, deloc mici, necesare pentru extindere, scopul nostru se împlinește. Noi urmărim să creăm locuri de muncă pentru tinerii absolvenți ai universităților clujene, pentru a le asigura un viitor aici, acasă. Concomitent, trebuie să-mi exprim satisfacția pentru faptul că și acest proiect este realizat de o firmă clujeană, astfel că forța de muncă folosită este una locală, iar taxele și impozitele cuvenite autorităților locale rămân acasă”, a declarat Horea Uioreanu.

 La rândul său, constructorul a precizat că asocierea câștigătoare a licitației va executa lucrări de bună calitate și că în șantier vor munci aproximativ 100 de persoane. El a mai promis că termenul de finalizare a contractului, respectiv 17 luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, va fi cu siguranță respectat.


„Deși lucrările încă nu au început, pot să afirm că în maximum doi ani de la finalizarea infrastructurii, noua facilitate va fi ocupată în proporție de 100%, deoarece avem deja cereri de locare în parc din partea unor investitori importanți. Chiar dacă nu putem avansa acum sume investite și număr de locuri de muncă, vorbim despre parteneri serioși care așteaptă să vină la Cluj”, a spus directorul TETAROM,  Viorel Găvrea.

Lucrările de extindere cu 12 hectare a Parcului Industrial TETAROM  I au fost adjudecate de  Asocierea ACI SA Cluj, Nord Conforest SA, Electromontaj SA, valoarea contractului fiind de 42,137 milioane lei fără TVA, iar durata de execuție este de 17 luni. Jumătate din fonduri provin fonduri comunitare, din Fondul European de Dezvoltare Regionala, restul reprezentant contribuția  Consiliului Județean Cluj.


La această dată Parcul Industrial TETAROM I se întinde pe 20 de hectare.

abonare newsletter