Economie

„Ponta, nu mă las BUZUNĂRIT!”

Un întreprinzător român cere statului documente justificative pentru a-şi plăti taxele şi impozitele.

Protest inedit față de exacerbarea fiscalității Protest inedit față de exacerbarea fiscalității

Tot mai mulţi români, disperaţi de insistenţa cu care Guvernul „mulge” bani de la contribuabili, răbufnesc imaginând diverse scenarii de a atrage atenția asupra neifrescului exacerbării fiscalității în perioadă de criză.

Nemulţumiri sunt multe. La fel şi exemple de nedreptăţi comise de stat – tineri somaţi de Casa de Asigurări de Sănătate să-şi plătească contribuţiile, cu toate că în perioada cu pricina erau studenţi sau mame, care deşi au plătit de-a lungul anilor toate contribuţiile la timp, aşteaptă luni întregi până să primească indemnizaţiile de creştere a copiilor sau alocaţiile.


Nu invenţia de taxe este soluţia

Nemulţumirile nu privesc doar oamenii de rând, ci şi societăţile economice, cele care, la urma urmei oferă locuri de muncă pentru o parte importantă a populaţiei şi care par a prezenta interes pentru Stat doar din prisma impozitelor pe care le au de achitat.

„Guvernanţii trebuiau să se gândească la alte modalităţi de a aduce bani la stat şi nu să inventeze noi taxe şi impozite sau să le mărească pe cele existente. Tot ce însemană taxă nejustificată măreşte brocraţia şi încurcă activitatea societăţilor”, explică Adrian Coroian, preşedintele Ligii Întreprinzătorului Român (LIR).


Şi dacă am putea răspunde statului cu aceeaşi monedă

Printre protestele cu adevărat ingenioase se numără o declaraţiei pe proprie răspundere, semnată de un Cătălin-Teodor Dogaru, specialist în project management, redată integral în cele ce urmează.

A nu se înţelege greşit...

Monitorul de Cluj nu vrea să instige la nerespectarea legii, impozitele sunt o datorie şi trebuie achitate, însă dorim să atragem atenţia guvernanaţilor că deja se ajunge la situaţii ridicole şi dureroase în acelaşi rând pentru cetăţeanul de rând.


Declaraţie pe propria răspundere:

În atenţia domnului Prim-Ministru – Victor Ponta şi a domnului Ministru de Finanţe – Daniel Chiţoiu


Domnilor Miniştri,

Subsemnatul Cătălin-Teodor Dogaru va informează că, începând cu data de 1 decembrie 2013, pentru a plăti în continuare taxele şi impozitele aferente (CAS, cotă unică etc. etc.) trebuie sa primesc de la dumneavoastră urmatoarele documente:


A. O singura dată:

A.1 : Carte de identitate – copie (aduceţi, va rog şi originalul, pentru a confrunta)

A.2 : Documentele de investitură în funcţia de Prim-Ministru, respectiv Ministru de Finante (incluzând ordinul semnat de preşedintele Statului) – copie legalizată

A.3 : Proiectul de buget în varianta finală pe anii 2012 si 2013 în care se va menţiona clar traseul banilor încasaţi din taxele şi impozitele plătite de mine – copie legalizată

A. 4: Extras de cont pentru conturile în care vă primiţi salariile – semnate şi stampilate de bancă!

B. Lunar:

B. 1 : Extras de cont pentru conturile în care ajung banii incasaţi (Trezorerie, Minister, Casa de Asigurări şi toate celelalte instituţii care beneficiază din plin de aceşti bani!) din luna anterioară

B. 2 : Documente justificative pentru cheltuielile din banii publici pe luna anterioară

După analiza acestor documente, veţi primi, cu un decalaj de minim 2 luni, taxele aferente venitului meu. Programul meu de lucru este:

- de luni până vineri de la ora 07:00 la ora 08:00 sau de la ora 20:00 la ora 21:30

N.B: Nu mă interesează cum va descurcaţi în acele 2 luni în care eu – şi mi-aş dori şi toţi ceilalţi salariaţi de la privat – nu plătim taxele. Asa cum nici fetiţa mea nu a beneficiat de alocaţie timp de 4 luni.

În plus, va sfătuiesc să aduceţi şi alte documente justificative (chiar dacă nu sunt menţionate) pentru că – la fel ca în ograda dumneavoastră (la stat) – vor fi tot felul de cerinţe nemenţionate/nespecificate pentru a obţine o (amărâtă de) semnatură.

In cazul in care nu veti oferi toate cele solicitate, plata taxelor se va suspenda pana la soluţionarea acestor cerinţe.

Va anunţ, pe această cale, că în lunile următoare, voi iniţia (împreună cu colegii mei de suferinţă – plătitori de taxe) un program de testare a tuturor angajaţilor bugetari, în special din instituţiile financiare (Administraţii financiare etc.). Vom testa eficienţa, pregătirea profesională, conduita profesională şi multe alte caracteristici de care (probabil) mulţi nu au auzit. Vă vom ţine la curent.

Va mulţumesc,

Cătălin-Teodor Dogaru

Etichete: protest fiscalitate
abonare newsletter