Economie

E oficial: „Prima Casă” mai are fonduri pentru aproximativ trei luni

Fondurile pentru „Prima Casă” ajung până cel târziu în octombrie, potrivit lui Aurel Şaramet, preşedintele către Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

El a declarat că autorităţile au în vedere suplimentarea sumelor pentru program după epuizarea celor existente, discuţiile fiind avansate în acest sens şi că se poate ajunge la o decizie în circa două săptămâni.

„Se are în vedere (suplimentarea fondurilor pentru «Prima Casă» - n.r.). Fac precizarea că cel puţin până la mijlocul lunii septembrie, poate chiar octombrie actualele sume sunt valide şi funcţionale, dar sunt discuţii avansate cu Ministerul Finanţelor pentru a se suplimenta acest program”, a afirmat Şaramet, citat de Mediafax, la un seminar pe tema garantării creditelor, întrebat dacă vor fi suplimentate fondurile pentru Prima Casă.


El nu a putut spune ce sume vor fi disponibile suplimentar, fiind încă analizate variantele, iar o decizie ar putea fi luată în una-două săptămâni.

„Că va fi de 100 milioane, 200 milioane sau 400 milioane, nu vă pot da această precizare, dar sunt analize şi, după ştiinţa mea, în maxim o săptămână, poate două săptămâni se va lua o decizie în acest sens”, a spus Şaramet.


Valoarea finanţărilor acordate la nivel naţional prin programul „Prima Casă”, în acest an, a ajuns la 490 milioane euro, pentru 13.000 de beneficiari, iar pentru acest an mai sunt disponibile fonduri de 300 de milioane de euro.

abonare newsletter