Economie

Nisco Invest intră în insolvenţă

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/16_ziua/santier-akademia-center.jpg" border="0" alt="santier Akademia Center" title="Foto Radu Pădurean" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Tribunalul Comercial Cluj a admis cererea BRD privind deschiderea insolvenţei SC Nisco Invest, cea care ar fi trebuit să ridice mall-ul Akademia Center.</p>

Tribunalul Comercial Cluj a admis cererea creditorului BRD Groupe Societe Generale SA privind deschiderea procedurii de insolvenţă în cazul societăţii comerciale Nisco Invest, cea care ar fi trebuit să ridice mall-ul Akademia Center pe strada Victor Babeş.

Instanţa a decis, în urma termenului din data de 11 martie, să admită cererea BRD privind insolvenţa Nisco Invest, următorul termen privind stadiul procedurii fiind fixat pentru data de 27 mai a acestui an. Vă reamintim că pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean de săptămâna trecută s-a aflat un proiect privind rezilierea contractului de concesiune cu Nisco Invest, fiind invocată nerespectarea termenelor contractuale. Proiectul de hotărâre a întrunit însă prea puţine voturi pentru a putea fi aprobat. Proiectul introdus pe ordinea de zi de preşedintele Alin Tişe a întrunit doar 21 de voturi, în condiţiile în care ar fi avut nevoie de cel puţin 25 pentru a trece. În această situaţie s-a ajuns după ce mai mulţi consilieri din partea UDMR şi PSD au părăsit sala de şedinţe înainte de a se ajunge la proiectul cu pricina. Dezamăgit, Tişe a declarat că proiectul privind rezilierea concesiunii cu Nisco ar putea fi introdus pe ordinea de zi a unei şedinţe viitoare, menţionând totodată că va convoca din nou comisia formată din consilieri judeţeni care a analizat anul trecut situaţia Akademia Center.


Nisco Invest a trimis Consiliului Judeţean un punct de vedere vizavi de posibila reziliere a contractului. Reprezentantul firmei, Dan Nistor, a precizat că nu au fost îndeplinite condiţiile de reziliere a contractului, având în vedere faptul că Nisco Invest a reintrat încă din mai 2010 în posesia terenului pierdut iniţial, iar finanţarea a existat întotdeauna, firma contractând un credit în acest sens.

În ceea ce priveşte reînceperea lucrărilor, Nistor a subliniat că acestea sunt momentan în conservare, nefiind deocamdată posibilă reînceperea lor din pricina vremii.

abonare newsletter