Economie

Ministrul Agriculturii: Producţia de porumb a scăzut cu 60% în acest an

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/05_mai/30/03-porumb.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Producţia de porumb din acest an totalizează circa 4,7 milioane de tone, în scădere cu 60% faţă de nivelul de aproximativ 11,7 milioane de tone înregistrat anul trecut, potrivit estimărilor Ministerului Agriculturii.

"Producţia de porumb a scăzut cu 60% în acest an, dar acestea sunt estimări şi n-aş vrea să vă dau cifre şi să vorbesc înainte, pentru că acesta ar influenţa preţurile", a spus Constantin în urma unei întâlniri cu reprezentanţii fermierilor.


Potrivit datelor MADR, anul trecut producţia de porumb a fost de aproximativ 11,7 milioane de tone, ceea ce înseamnă că o scădere a acesteia cu 60% ar coborâ producţia cu 7 milioane de tone, până la 4,7 milioane de tone.

Constantin spune că producţia de grâu a fost în acest an de 4,9 milioane de tone, faţă de media ultimilor trei ani de 5,3 milioane de tone.


"Estimările arată că anul acesta, într-adevăr, vor fi pierderi importante la porumb şi floarea soarelui", a adăugat el. Mediafax

abonare newsletter