Economie

BMW Group și NTT Data au bătut palma. Se va deschide un nou centru IT în Cluj-Napoca.

BMW Group și NTT Data au bătut palma, iar în Cluj-Napoca urmează să se deschidă un nou centru IT.

Un nou centru IT urmează să se construiască la Cluj-Napoca. Sursă foto: Pixeles.com Un nou centru IT urmează să se construiască la Cluj-Napoca. Sursă foto: Pixeles.com

 

 


 

BMW Group și NTT Data au semnat un acord  pentru înființarea unui joint-venture (JV) în România, iar potrivit informațiilor oficiale, un nou centru IT urmează să se deschidă la Cluj-Napoca. 


Asocierea de tip joint venture reprezintă un acord contractual prin care mai multe persoane convin să realizeze o activitate comercială în scopul obţinerii unui profit. 

Joint-venture-ul beneficiază de experienţa NTT DATA în dezvoltarea  de software și de rețeaua sa în comunitatea IT locală din România, scrie press.bmwgroup.com


„Cu NTT DATA ne bazăm pe un alt partener puternic, care are o rețea excelentă într-o regiune tehnologică plină de viață și care ne permite să ne dezvoltăm rapid și în mod specific competențe software suplimentare. În colaborare cu companii precum NTT DATA putem stabili hub-uri IT puternice și, astfel, să dăm un răspuns la deficitul de experți IT”, a declarat Alexander Buresch, CIO și Senior Vice President al BMW Group IT.

„Suntem mândri să anunțăm planurile noastre de a deschide un nou centru de dezvoltare de soluții software la Cluj-Napoca împreună cu BMW Group. Această colaborare își propune să ajute constructorul auto să conducă transformarea digitală", spune Maria Metz, CEO la NTT DATA România.


Se preconizează că se va angaja aproximativ 250 de dezvoltatori de software până la sfârşitul anului 2024, numărul acestora urmând să  crească la câteva mii de angajaţi până în 2027.

BMW Group și NTT DATA colaborează într-o gamă largă de proiecte de peste 30 de ani. Semnarea contractului de asociere în participațiune marchează următorul pas important în acest parteneriat. 


Emil Boc a vorbit acordul semnat între BMW Group și NTT Data. 

„Este o reconfirmare a calității Clujului de a fi practic un centru de inovare și IT de referință în Europa și în lume. E partea strategiei Clujului când am regândit strategia de la zero, bazată pe economia cunoașterii. De a pune universitățile clujene în mijlocul strategiei noastre și nu am greșit. După care politicele pe care le-am promovat: fie acelea de susținere a clădirilor verzi, pentru a putea crea spații pentru ca IT-ul să se dezvolte. N-am greșit cu această viziune în care ecosistemul bazat în jurul educației știam că va fi viitorul. Iată că am reușit. Această reușită este o reușită a Clujului. Felicitări NTT Data. E un brand care ne duce faima peste tot în lume.Nimeni nu poate singur. Ecosistem înseamnă capacitatea de a lucra împreună. Când toți lucrează, administrația locală, societatea civilă, mediul universitar, toți trag în această direcție, rezultatele se pot observa”, a conchis Emil Boc. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Gata cu deplasările inutile la Primărie! NTT DATA va crea aplicația ClujID pentru a simplifica viața clujenilor când accesează serviciile publice

Ultimele Stiri
abonare newsletter