Economie

De câți bani are nevoie o familie pentru a trăi decent în Cluj-Napoca? TOPUL celor mai scumpe orașe din România.

Costul vieții în Cluj-Napoca pentru o familie cu patru membri este de peste 10.000 de lei pe lună. Cel mai scump oraș din țară nu este Clujul – acesta ocupând abia locul trei la nivel național.

De câți bani are nevoie o familie pentru a trăi decent în Cluj-Napoca? FOTO: Facebook/ Emil Boc De câți bani are nevoie o familie pentru a trăi decent în Cluj-Napoca? FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Clujul se află în top trei în clasamentul orașelor cu cel mai ridicat cost al vieții, la nivel național. Cel mai scump oraș din România, ca nivel de trai, este Constanța, unde cheltuielile pentru un trai decent depășesc 11.600 de lei pentru o familie, potrivit datelor estimate pentru anul 2024, prezentate de site-ul Numbeo.

 


Pe locul doi se situează Capitala, unde o familie are nevoie de 10.637 lei pe lună.

La Cluj, o familie cu patru membri are nevoie de 10.615 de lei pe lună, ca să trăiască decent. Pentru o persoană, suma este de 3.016 de lei pe lună. Calculul nu include chiria.


Costul vieții în Constanța este cu 6,7% mai mare decât la Cluj-Napoca (chiria nu este inclusă), potrivit site-ului citat. Chiria medie în Cluj este cu 14,6% mai mare decât în Constanța, iar prețurile din restaurante, cu 1,1% mai mari. Prețul alimentelor la Cluj este cu 2,9% mai mic decât în Constanța. Puterea de cumpărare la Cluj este cu 65,6% mai mare decât în Constanța.

Costul vieții în celelalte orașe mari

Brașovul se situează imediat după Cluj: o familie cu patru membri are nevoie de puțin peste 10.300 de lei pe lună pentru un trai decent, iar pentru un singur individ costurile se ridică la 2.900 de lei. Costurile sunt asemănătoare cu cele din Timișoara, unde cheltuielile lunare pentru o familie sunt de peste 10.200 de lei, iar de persoană sunt de 2.900 de lei. Nici la aceste costuri nu a fost inclusă plata chiriei.


În Iași, costurile lunare pentru o familie sunt de peste 9.900 de lei, iar cele per individ - de 2.800 de lei. Sibiul se află imediat după, cu cheltuieli lunare de 9.400 de lei pentru o familie. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

60% dintre români sunt mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de felul în care trăiesc. 6% au suferit de foame.

Ultimele Stiri
abonare newsletter