Economie

Aproape jumătate dintre studenți vor fi sprijiniți financiar de către familie, pe timpul studiilor. 1 din 4 lucrează ca să se poată întreține financiar

Aproximativ jumătate dintre studenţi vor fi sprijiniţi financiar de către familie, în anul universitar care începe în această toamnă.

Tineri care lucrează la un proiect împreună/ Foto: pixabay.com Tineri care lucrează la un proiect împreună/ Foto: pixabay.com

 

 


Aproximativ jumătate dintre studenţi vor fi sprijiniţi financiar de către familie, în anul universitar care începe în această toamnă, rezultă dintr-un sondaj realizat de o bancă.

 


Astfel, aproximativ 43% dintre respondenţi spun că îşi vor sprijini copiii, din punct de vedere financiar, pe perioada studiilor universitare, în timp ce peste 30% spun că vor acoperi doar jumătate din cheltuieli, deoarece copiii beneficiază de bursă. Pe de altă parte, 1 din 4 studenţi (peste 27%) vor lucra pe perioada studiilor.

CITEȘTE ȘI:
Proştii strâng cureaua, lipitorile de partid sug în continuare bugetul. Acum vor telefoane de 1.000 de euro bucata!!!

Dintre domeniile unde au ales să studieze, cei mai mulţi dintre studenţi au ales să studieze la Politehnică şi în domeniul economic (aproximativ 22% la fiecare dintre cele două domenii), opţiunile fiind urmate de medicină (circa 17%), drept (aproximativ 10%) şi facultăţi de limbi străine.


Aproape jumătate dintre cei care parcurg studiile universitare vor locui la cămin pe timpul studiilor în timp ce aproximativ 29% vor sta cu chirie iar puţin peste 24% vor locui acasă.

Conform sondajului, 4 din 5 studenţi au ales să înveţe la o facultate de stat în România (aproximativ 79%) în timp ce 14% au ales să urmeze o facultate particulară din ţară. Aproape 8% o să urmeze facultatea în străinătate (ţările cele mai vizate fiind Anglia, Olanda, Spania, etc.).


Sondajul privind pregătirile pentru începerea anului şcolar studenţesc a fost realizat online, pe un eşantion de circa 1.200 de respondenţi persoane fizice din toată ţara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. Ca venituri lunare, 50,04% din total respondenţi câştigă sub 2,500 lei, 47,53% între 2.500 şi 5.000 de lei şi doar 2% peste 10.000 de lei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Guvernul a aprobat creșterea cu 10% a salariului minim brut, de la 1 octombrie

Analiză UBB: PIB-ul pe cap de locuitor, mai mare cu 25% în județele care au cel puțin un tronson de autostradă

Ultimele Stiri
abonare newsletter