Economie

Guvernul a aprobat creșterea cu 10% a salariului minim brut, de la 1 octombrie

Guvernul a aprobat, joi, majorarea, de la 1 octombrie, cu 10% a salariului minim brut garantat în plată, de la 3.000 lei, la 3.300 lei.

Lei românești/Foto: Depositphotos.com Lei românești/Foto: Depositphotos.com

 

 


Guvernul a aprobat, joi, majorarea, de la 1 octombrie, cu 10% a salariului minim brut garantat în plată, de la 3.000 lei, la 3.300 lei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

 


„Astăzi, prin Hotărâre de Guvern, Executivul a stabilit ca de la 1 octombrie 2023 salariul minim brut pe ţară garantat în plată să crească la 3.300 lei lunar, de la 3.000 lei cât este în prezent. Este o creştere de 10% de care vor beneficia 1.867.000 de salariaţi”, a precizat Constantin.

CITEȘTE ȘI:
Analiză UBB: PIB-ul pe cap de locuitor, mai mare cu 25% în județele care au cel puțin un tronson de autostradă

El a menţionat că măsura va avea impact asupra mai multor sectoare de activitate, îndeosebi în domeniile transporturi, comerţ şi IMM-uri.


Întrebat care va fi majorarea salariului minim net, Mihai Constantin a precizat: „Salariul minim brut garantat în plată a crescut cu 10% şi calculele Ministerului Muncii arată că net asta înseamnă o plată de salariu minim net 2.079 lei, o creştere cu 181 lei faţă de prezent. (...) Sunt datele actuale care vin de la Ministerul Muncii, iniţiatorul acestui proiect de act normativ”. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 


Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Interes redus pentru România în rândul turiștilor străini. Care sunt cele mai populare destinații turistice la nivel european?

Boloș recunoaște că desființarea Pilonului II de pensii a fost discutată în coaliție. Ciolacu și Ciucă au negat vehement că s-ar fi luat în calcul

abonare newsletter