Economie

Proştii strâng cureaua, lipitorile de partid sug în continuare bugetul. Acum vor telefoane de 1.000 de euro bucata!!!

În timp ce măsurile fiscale promovate de Guvern lovesc direct în IMM-uri, prin impozite de 1% și 3% pe cifra de afaceri, Agenția Pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii își fidelizează angajații cu smartphone-uri de zeci de mii de lei.

Telefoane smart pentru angajații agențiilor pentru microîntreprinderi, din bani europeni/Foto: pixabay.com Telefoane smart pentru angajații agențiilor pentru microîntreprinderi, din bani europeni/Foto: pixabay.com

 

 


Recent, Agenția Pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Ploiesti (Prahova), în subordinea ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, coordonat de Radu Oprea (PSD), a lansat o licitație pentru achiziția de smartphone-uri pentru angajații agenției, investiție de peste 4.000 de euro. 

 


Telefoane smart pentru angajații „inteligenți” de la stat 

Angajații agențiilor pentru IMM-uri din țară se dotează cu telefoane smart, în timp ce întreprinderile mici și mijlocii din Cluj sau din alte regiuni sunt puse pe butuci. 

Potrivit licitației lansate joi de Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii Ploiești, achiziția de telefoane mobile smartphone 5G sunt „necesare echipei de proiect implicată în implementarea proiectului: ,,Sprijin financiar pentru IMM-urile afectate de pandemia de Covid-19 prin intermediul sistemului informatic integrat IMM RECOVER”, finanțat în cadrul Programului Operațional Competitivitate”, se arată în catalogul pentru licitații publice SEAP. 


Altfel spus, angajații structurilor de stat sunt răsplătiți pentru activitate, prin care au fost de acord ca Guvernul Ciolacu să impoziteze microîntreprinderile cu 1% pe cifra de afaceri, dacă au venituri de până în 60.000 euro pe an și impozit de 3% dacă veniturile depășesc acest prag. 

CITEȘTE ȘI: 
Clujul are cele mai multe microîntreprinderi. Peste 61.000 de firme ar putea fi afectate de plata unui impozit de 3% din venituri.

Potrivit datelor oficiale, beneficiarul licitației, finanțate cu bani europeni, este Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. 


„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă susținerea IMM-urilor afectate de COVID-19 și vizează continuarea activității lor în următoarea perioadă luând în considerare riscurile de recesiune economică”, se arată în catalogul electronic dedicat achizițiilor publice. 

Achiziție telefoane smart pentru angajații agențiilor pentru IMM-uri/Foto: SEAP

Din păcate, nu IMM-urile vor fi cele ce vor beneficia de aceste telefoane inteligente, ci angajații agențiilor de coordonare a activității microîntreprinderilor. 


Însă nu doar în Prahova angajații agenției pentru întreprinderi mici și mijlocii sunt fidelizați cu telefoane inteligente. Aceeași situație poate fi regăsită și în Brașov. 

După cum semnalează Cristian Ghinea, reducerile de cheltuieli ale statului sunt mai degrabă ficționale. În vreme ce agențiile statului fac achiziții de mii de lei pentru propriii angajați, firmele care susțin economia românească prin locuri de muncă, prin plata impozitelor și taxelor sunt taxate suplimentar de Guvernul PSD-PNL, iar microîntreprinderile sunt puse pe butuci. 

„Nu va fi nicio reducere de cheltuieli decât în discursurile lui Ciolacu. În schimb Ciolacu crește taxele pentru românii care muncesc, ca să aibă bani pentru activul de partid care jefuiește bugetul (și banii europeni sunt tot bani publici!)”, notează Cristian Ghinea pe pagina sa de socializare

Mii de euro pentru achiziția de smartphonuri de către două agebții pentru IMM-uri/Foto: Cristian Ghinea Facebook.com

În total, cele două agenții pentru IMM-uri achiziționează 21 de telefoane smart cu 17.000 de euro. 

Guvernul a adoptat, luni, proiectul de lege privind măsurile fiscale și de reducere a cheltuielilor bugetare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Noile măsuri fiscale elimină facilitățile pentru IT-iști și angajații din construcții. Ce taxe vor fi aplicate firmelor din România?

Clujul are cele mai multe microîntreprinderi. Peste 61.000 de firme ar putea fi afectate de plata unui impozit de 3% din venituri.

abonare newsletter